search in this Website

streda 1. septembra 2010

Vojna na scéne blogov?

    Prestáva ma to baviť. Každý týždeň sa nejakým spôsobom ocitnem na blogu, kde autor blogu asi nemá o čom písať, a tak buď kriticky alebo jemne ohovára fashion blogy. Mám toho plné zuby. Ľudia zobudte sa, blog je subjektívna záležitosť. Nechajme sa navzájom dýchať. Prečo mamičky, ktoré pravdepodobne o módu ani nezakopnú majú potrebu riešiť mladých ľudí, "ktorí sú tak povrchní", že vedia písať len o móde? Pre všetkých z Vás! NIE! VIEME PÍSAŤ AJ O INÝCH VECIACH, ale toto je pre nás relax, to čo nás baví. Nie je to povrchnosť, čo je na tomto svete zlé, ale Vaša zaujatosť. Vám by bolo príjemné keby Vás niekto ohováral? Je to primitívne. A čo je na tom, keď si niekto spraví 10fotiek v svojom outfite? Vám sa to možno nepáči, ale ďalších 100 ľudí v tom nájde inšpiráciu. Je to určite lepšie ako fotky Vašich dcér s našpúlenými pusami fotiacimi sa v podprsenkách na facebooku, pokeci, alebo neviem kde všade. Kľudne riešte ekonomickú krízu, svetový mier, ale nechajte prosím blogy o móde na pokoj. Pre tých z Vás ktorí o tom neviete, nie sme idioti. Študujeme rôzne školy, zaujímame sa o politiku, o umenie, robíme rôzne športy, ale móda je naším hobby a prostredníctvom blogu o tomto hobby informujeme ostatných čitateľov, ktorých to zaujíma. Či už prostredníctvom článkov, alebo fotiek. Možno to znie neuveriteľne, ale niekoho naozaj zaujíma akú kabelku si ten druhý kúpil, za akú cenu a s čím to vie zladiť. Nežiadam Vás oveľa, len o to , aby ste dali nám "povrchným, hlúpym mladým ľuďom" pokoj. Tam si píšte svoje blogy s nulovou výpovednou hodnotou, mne je jedno o čom. Ja to nečítam. Skúste to tak aj vy. To čo Vás nezaujíma jednoducho preskakujte a viac sa tým nezaoberajte. Je to primitívne.

     Článok, ktorý ma donútil napísať tento sloh mala na svojom blogu MISCHKA. Ktorá inak robí šperky, ktoré by som si ja na seba nikdy nedala a to handmade tvorbu podporujem. A napísala som to sem a just! A keď vy milá Myšička nemáte problém pchať si odkazy blogerov do svojich článkov, nemôžete mať problém s tým, že niekto iný bude ohovárať Vás. Vitajte vo svete fashion blogerov. VITAJTE NA BITEVNOM POLI!

     Dúfam, že Vás ten článok neunudil, ale práve naopak, donútil Vás zamyslieť sa. A pre Vás ostatných "fashion blogerov" dúfam, že ma tú vojnu proti ohováraniu nenecháte viesť samú!
Xoxo, Katka

26 komentárov:

  1. tak jsem si ten clanek od mishky precetla a nemohla jsem na to nereagovat, dost me to pobourilo............. Hmmmm, nechapu! kde je demokracie a svoboda vyjadrovani bez toho aniz by lidi jeden druheho za neco odsuzovali. Nulova tolerance jak je videt...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Katko, děkuju za tento článek.. Na blogu jsem teprve pár dní a to proto, že mám místo, kde můžu dělat to, co mě baví, psát o tom, co mě baví a pokud to někdo bude chtít číst, dívat se na to, co mám zrovna na sobě, má tu možnost. Ovšem pokud to někoho otravuje a unavuje, může jít klidně dál. Já miluju módu - boty, kabelky, doplňky a pokud ráno vymýšlím, co si zrovna vezmu na sebe, dělám to pro svůj pocit, pro to, že tak jak odcházím ráno z domu, to jsem já. Souhlasím s tím, že každý má právo dělat si co ho baví a těší a pokud s tím nikdo jiný nesouhlasí, nemá právo to kritizovat. Každý by měl s kritikou začít nejprve sám u sebe a neobouvat se do ostatních. To, že nechápu, jak někdo žije, nebo jaké má názory neznamená, že žije špatně, jen se rozhodl žít jinak než já a pokud je tak sám se sebou spokojený, tak je to super.

    Moc obdivuju každého, kdo se nebojí vylézt z řady a být vidět, idkyž to někdy přináší reakce - jako na blogu MISCHKA.

    A milá Katko, nemá cenu se rozčilovat. Dělej si vrásky jen s tím, co stojí za to řešit. :o)))

    Jsem dnes na tvém blogu poprvé a moc se mi líbí, co tvoříš, takže se budu těšit na další příspěvky.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nemám zapotřebí s někým válčit, na tohle opravdu nemám čas. A na internetu už vůbec ne. Máte právo na svůj životní styl stejně tak, jako já mám právo na ten svůj. Máte právo na svůj názor a já mám právo na můj vlastní. A může se nám to navzájem nelíbit, můžeme s tím nesouhlasit - ale to je asi tak všechno, co s tím můžeme dělat...
    Můj blog je můj prostor. Váš blog je váš prostor. Aneb svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Lze to jen respektovat, nic víc.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Citam dobre? To je vsetko co s tym mozeme robit? Tak u Vas evidentne nie... Lebo vy mate za potrebu sa tym zaoberat a mne to vadi .. a nie ste jedina... Ano moj blog je moj priestor, a preto je absurdne ak ho niekto iny ohovara... Aj ked vy ste to robili vo vseobecnosti a pravdepodobne ste predtym moj blog ani nenavstivila.. Ja Vam drzim palce, nech Vam tieto zvratene clanky nieco daju.. pretoze mne je Vas luto. A to uz by ste mala mat rozum... ZBOHOM mischka..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Este sa musim pozastavit.. nemate cas... hm hlavne, ze na zosmiesnovanie inych ludi resp. urcitych blogov vo vseobecnosti si cas najdete.. Budem sa opakovat, ale mne je Vas uprimne luto.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Je ubohe, ked niekto (zjavne clovek, ktory si mysli, ze moda je nezmysel) pozera modne blogy aby ich nasledne mohol ohovorit na svojom blogu. No zaujimave. Aby som ja pozeral na nieco co sa mi hnusi, len aby som mohol ohovorit. Tomu sa vazeni hovori nechutnost a ubohost... Namiesto toho by ste Vy,draha "Mischka" mali stravit ten cas s Vasimi dcerami.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. dala som si tú námahu a prečítala som si článok, ak si dotyčná pani myslí, že blogeri, ktorí milujú módu a píšu o nej sú povrchní, arogantní, namyslení ľudia, ktorí majú dokonalý život a nevedia kde je sever, nech si to kľudne myslí, a nech o tom napíše aj román :) koho to zaujíma? Katka nerob si kvôli takým somarinám vrásky, si predsa žena na úrovni, ostaň nad vecou a žiadnu vojnu nezačínaj, radšej si sprav radosť a kúp si niečo pekné :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ten clanok som si precitala a nemam slov ...nemam rada taketo odsudzovanie a hadzanie do jedneho vreca..to si vazne mysli,ze nasa jedina napln zivota je obehavat obchody?

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ale notak holky, tím, že paní napsala článek, dost negativní, ke kterému jsem se u ní už vyjádřila a ty tu budeš zase psát negativní o ní, přeci jen zabředáváš do stejného bahínka jako ona. Klidně si obě blogujte o tom, co máte rády, žijte život jaký si přejete a pochopte, blogování není styl života, je to jen doplněk. Nechci ani jednu z vás nějak kritizovat, jen vám popřát krásné blogování...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. teraz si jej spravila ani nevieš akú reklamu.za to by ťa mala pozvať na kafé:)
    Je to určite lepšie ako fotky Vašich dcér s našpúlenými pusami fotiacimi sa v podprsenkách na facebooku, pokeci, alebo neviem kde všade.-si to dala touto vetou:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Bezega: Ale ja sa tu o nej nevyjadrujem negativne. Neviem ci si to spravne pochopila, Mischka je len jedna z mnohych, ktori na svojom blogu takyto clanok uverejnili. Riesila som celu temu, pretoze mi to pride ako vazny problem. Ta pani neohovarala konkretne mna, ale prave takych blogerov ako ty.. Ja som sa Vas len zastala. Resp. som vyjadrila nazor, ze ohovaranie inych blogov je hnus. Dnes som si o tom pisala s Patrikom (P.) a ten mi napisal jednu peknu vetu. : Ja tiez nie som priaznivec sportu, ale to teraz neznamena, ze zacnem chodit na sportove blogy, budem sa zastavovat nad tym ako moze byt niekto tak obrovsky fanusik a potom to budem ohovarat na svojom blogu. A ja si myslim, ze to uplne vystihol.O tom to je. O tom, ze tu ludia zacinaju skaredo ohovarat blogy, ktre ich nezaujimaju, ktore necitaju, ktore su o veciach ktorym nerozumeju, a to by sa tu diat nemalo. Nech si kazdy bloguje o com chce, ale nech preboha neohovara blogovanie niekoho ineho.

    to Foly: Foly blogu, kde nic nie je nejde spravit reklamu.. :) tam totiz nie je comu ;)
    a ps: nie je to s tymi fotkami tych 13rocnych tak? kam sa pozriem tam vidim podprsenky a prsia nejakych 14tiek. To sa mame radsej venovat niecomu takemu?

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Toto si čítala?
    Týka sa to teba, tak by si o tom mala vediet
    vid. http://blbablondyna.blogspot.com/2010/06/krasavice-yntelygentni.html


    Obdivujem kam až možu klensnút niektorí autori.
    Autorka je asi velmi na niečo nasr. a potrebuje si riešit komplexy na druhých.

    Flavio

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ano citala... uz davnejsie.. To mi az take vrasky nerobi.. Nie je to konstruktivna kritika.. Takze mne osobne to neublizilo.. :) Ale dakujem za info.

    Pozerala som si ten blog aj dozadu..pred tym to bol uplne normalny blog, kde sa ohovarali politici atd.. z textu som pochopila,, ze autorka blogu odcestovala a prenechala to niekomu inemu a ten niekto, zacal kydat na druhych blogerov.. To je jednoducho hnus, odpad, nieco co by sa nemalo diat.. Ak ju to bavi prosim.. Ak to bavi citat ostatnych tak mi je z toho smutno.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. No, necitala som clanok tej blogerky ale asi sa pojdem pozriet. Co chcem vsak povedat je, ze sa zbytocne nechavas vytocit :) Je to len internet, ludia si tu pisu, castokrat veci, ktore by si verejne nedovolili. Neber to tak vazne. Na svete su rozni ludia s roznymi nazormi... Nespravis s tym nic :) len sa zbytocne nahnevas :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Nič si z toho nerob, ja už mám čo-to odblogované (a teraz nemyslím môj "foodblog"!) a užila som si mnoho-premnoho štipľavých komentárov aj výhražných správ a môžem Ti povedať jediné: Kašli na to. Tých ľudí už v živote neuvidíš, rovnako ako oni neuvidia Teba. Teraz má jednoducho každý potrebu sa ku všetkému vyjadriť. Nepoznajú Ťa inak ako cez jednu stránku Tvojho života - blog tak nie je namieste brať si takéto poznámky k srdcu.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Kati, môj názor na toto pravdepodobne poznáš z mojich článkov. nechápem, len si klopem na čelo :) netreba to riešiť... a našla som ešte aj horšie veci. ľudia znudení vlastným životom, neoriginálni,... neriešiť proste. :))) palec hore. a čo ja viem, asi by som ani jej odkaz sem nedávala. načo. :D ale zasa, fajn si niečo prečítať :D

    btw, pekné topánky v článku pod týmto :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Super článok. Máš úplnú pravdu. ten článok som si prečítala 2x a je super. nech si píše čo chce. Zarazilo ma že ona sama vyrába šperky ale ľudí čo relaxujú pri móde (ktorá nie je povrchná) tak tých ohovára. nech si ďalej robí svoju prácu a ostatných nechá robiť to čo ich baví. !

    OdpovedaťOdstrániť
  18. aj mne sa zdá cena dosť v pohode.... v podstate si za to kúpiš tu na slovensku v zare nejaké tenké čižmy :D keby zarábam,.... :D ak sa náhodou pre ne rozhodneš, dúfam, že ich uvidím na blogu! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. haha pobavila si ma článočkom :D..ale skutočne , čill , kašlať na to :D ...keby moji rodičia vedeli čo tu ja robim , asi by ma zabili :D FASHION BLOGS 4 EVER!!!:*

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Tak koukám, že nejsem jediná, která se stala "oběí" těchto lidí. Já jsem vyvěšená u blbéblondýny od včera (zkopírovala tam článek, v němž jsem se rozčílila nad kritikou, kterou jsem si na sebe přečetla) avšak po chvíli jsem si řekla, že to nemá smysl, že tímto jim akorát dělám radost, že se jim podařilo mě rozčílit, tak jsem článek smazala, ale blbáblondýna byla rychlá a vesele můj článek stále vystavuje, navíc s literární rozborem, kde ponižuje to, jakým stylem píšu.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Můj bože. To je šílené. Máš pravdu. Nechápu to. Nevím jestli je to závist, či co, ale je to jak jsi psala hloupé a primitivní. Jinak Tvůj článek je skvěle napsaný. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. fíha, tak toto som ani entusila :) Lucas ma pravdu, ale proste nie len na nete ale aj inde sa clovek stretava s tym ze ludia co miluju modu su povrchny a pod. ale to uz je len ich problem :)
    a myslim ze ludia sa na tom len zasmeju ake je to ubohe ohovarat takymto stylom...

    www.juliettefashion.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  23. všechno poctivě přečteno a... jediný co můžu napsat je to, že se tomu směju:D

    OdpovedaťOdstrániť
  24. skvělý článek! a přestože jsem se s komentáři tohoto typu na svou osobu zatím nesetkala, nemůžu jinak, než souhlasit! palec horeeee

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Pretty! This has been a really wonderful post.
    Many thanks for supplying these details.

    Also visit my blog - natural cellulite treatment

    OdpovedaťOdstrániť