search in this Website

nedeľa 26. septembra 2010

S Eco taškou na nákupy

    

     Je úplne prirodzené, že vo svete, kde sa ľudia začínajú zaujímať o to čo jedia, o to kde bývajú a o to ako škodia životnému prostrediu sa skôr či neskôr začne hovoriť (možno sa už dokonca aj šepká) o ekologicky nezávadných "igelitkách" resp. nákupných taškách. Minimálne o tých, ktoré škodia menej ako tie čo dostávame dennodenne pri pokladni v supermarketoch. Eco tašky sú dostupné bez akýchkoľvek problémov. Prečo ich v praxi vidieť tak málo? Sú štýlové, sú sexy :) A robíme tým niečo viac aj pre naše životné prostredie.



Naozaj nie je ten správny čas začať ich nosiť už teraz ? ;)

    Tak teraz trošku vážnejšie. V poslednej dobe vidieť aspoň malú snahu u predajcov o vymiznutie hrozných igelitiek. Napríklad Tesco prišlo s ekologicky nezávadnými taškami vyrobenými z juty. Priznajme si to. Kto z nás má takúto tašku doma a používa ju namiesto tých hnusných bielych? Ja teda nie. A prečo? Pre veľkosť. Málokedy plánujem nákup a v kabelke na takú obrovskú a zle skladateľnú tašku proste miesto nie je.


     Ak by ste však mali záujem o malú skladateľnú taštičku "do vrecka" mám pre Vás pár tipov. ;) Veľmi pekné kúsky sa mi podarilo nájsť na týchto stránkach: TU TU a TU. Sama momentálne žiadnu nevlastním, ale rozhodne to plánujem v najbližšej dobe zmeniť. Čo vy a Eco tašky?

Nechajte sa inšpirovať ;)




Xoxo, Katka


12 komentárov:

  1. Nenávidím igelitky z Tesca a podobných řetězců, ale třeba v zajímavých igelitkách, třeba se zahraniční se vyžívám!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja mam doma asi 10 ekotasiek :D nakupila som si velmi pekne v rakusku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jednoznacne stojim za myslienkou eko tasiek. Zatial nemam ani jednu, ale snad to skoro napravim. Napadlo ma aj urobit si vlastnu, nieco v style Karl Who. Nieco co by bolo vtipne, vystihovalo ma a taktiez aj jedinecne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tie kvetinkové a farebne su vazne super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak tu ciernu kde je ten chlap ma mamina v taske...a kazdy den v nej nosi nakup...este mame jednu taku tigrovanu a samozrejme aj tesco tasku z juty:D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ecotasky su stylove a sexy?:DDD toto je slogan tohto storocia:D

    No kazdopadne my doma eko tasku nemame ale ked chodime na nakupy tak si veci z kosika preskladame v aute do takej plastovej priehradky ktora vydrzi dovolim si povedat dlhsie ako ekotaska a kym ekotasiek potrebujete na normalny piatkovy nakup aspon 4 priehradka staci jedna:)) A samozrejme ze si teda nebereme tie tesco plastove tasky:)
    A co sa tyka obchodov male zbytocnosti si nedavam zabalit hodim ich do kabelky:)

    Ale ano samozrejme je to dobry napad, len podla mna su tie tasky nepekne :((

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nesnáším igelitky a proto vlastním jednu eko skládací taštičku. Je krásně barevná, hodně se do ní vejde, lehce složitelná a lehce/rychle se zase vyjme z obalu a nezařezává se do ruky, jako přeplněná igelitka. Bianca: nepěkné? viděla si některé barevné, nebo varianty pro děti, některé jsou krásné, ale je to tvůj názor, nic proti.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. bianca: to sexy bolo myslene viac menej ako pokus o vtip na tu fotku "eco taska so sexy chlapom".. :) Lebo v takej variante je vysledok nosenia takej tasky proste sexy.. :)

    Vam ostanym dakujem za nazory. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. já mám igelitky z liverpoolu, s Beatles, ty jsou skvělé a kouzelné. Jinak ani moc igelitky, ekotašky nepotřebuju, mám spíš kabelky, tašky a batohy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. I think this is among the most important info for
    me. And i am glad reading your article. But should remark on some
    general things, The site style is great, the articles is really nice :
    D. Good job, cheers

    Also visit my web blog - natural cellulite treatment

    OdpovedaťOdstrániť