search in this Website

utorok 23. októbra 2012

Bratislavské módne dni jeseň/2012 v skratke

     
     Dobré víno, trošku naškrobená atmosféra, veľká dávka umenia, zaujímavé nové talenty,  módne butiky bez štipky vkusu, čipka, koža, čierna, biela a opäť čierna, ale aj stálice slovenskej módnej scény, ktoré   znovu dokázali prekvapiť.. Aj takáto bola tohtoročná jesenná časť  Bratislavských módnych dní. Bolo sa na čo pozerať a aj keď nie všetky prehliadky boli podľa môjho vkusu, v každej kolekcii som si vybrala aspoň jeden model, ktorý ma chytil za srdce. Ale poďme pekne po poriadku ;) 

Lukáš Kimlička

     Kolekcia Lukáša Kimličku bola pre mňa jednou z tých najlepších z jesennej časti Bratislavských módnych dní. Lukáš vo svojej tvorbe využil azda každý výrazný trend tejto jesene. Spojil noblesnú čipku s vyzývavou  kožou, priesvitným šifónom a všetko to doplnil o detaily momentálne aj u mňa tak populárnych ostňov a dlhých kožených rukavíc. Celkovo jeho kolekcia vyznela veľmi prepracovane, luxusne až mysticky. Klobúk dole. ;)










Jana Pištejová

    Trošku ma prekvapila reakcia najmä slovenskej blogovej scény na prehliadku Jany Pištejovej. Samozrejme, že ani mne sa nepáčil každý jej model, a tiež si myslím, že preafektovanosť niektorých modeliek nebola na mieste, ale musím priznať, že bolo pár šiat, ktoré mi vyrazili dych. Čo Vám na jej tvorbe tak veľmi prekáža? To, že to jej šaty sú vyzývavé, alebo to, že hlavnú úlohu hrala čipka? Mne sa naopak páči  rafinovanosť jej modelov, to že  v nich žena zažiari a dokonca aj to, že hlavnú rolu hrali odhalené chrbty, veľké výstrihy a kontroverzná čipka!












Robert Bartolen

     Robert Bartolen je už akousi neoddeliteľnou súčasťou BMD.  Údajne sa začal zaoberať módou práve vďaka organizátorke Márii Rehákovej. Nech už je to akokoľvek bola by veľká škoda, keby sa Robo venoval "len" kvetom a floristike. Na jesennej časti sme mali možnosť vidieť druhú časť svadobnej kolekcie Purely ,  ktorá bola doplnená o jeden úplne nový model, ktorého časť tvorili živé kvety. Z modelov Royal a Rebel bola cítiť obrovská charizma a preklenutie do studenšej časti roka. Na prehliadke sa nedalo nevšimnúť si nádherné čelenky vyrobené z umelých a živých kvetov, ktoré dotvárali celkovú atmosféru. Ak máte záujem pozrieť si celú Purely kolekciu stačí kliknúť SEM. ;)






Veronika Hložníková

     Veronikina tvorba je  pre mňa vždy ťažkým orieškom. Nájdem si v nej kúsky, ktoré hltám očami a v zápätí ma schladí modelmi, ktoré by som najradšej  nevidela. Teší ma však, že aspoň v jej tvorbe bolo možné postrehnúť náznaky farebnej škály, ktorou by mala táto zima hýriť, a to cyklamenová ružová, výrazná žltá a tmavo modrá. Vybrala som pre Vás pár modelov, ktoré by mi rozhodne nevadilo mať v šatníku. ;)








Libor Komosný

     Bratislavské módne dni by som čo sa stálic našej módnej scény týka uzavrela jedným z mojich najobľúbenejších návrhárov, Liborom Komosným. Aj napriek tomu, že nie  všetko z jeho tvorby je  na bežné nosenie a aj napriek tomu, že Slovensko asi momentálne nie je  pripravené na takú dávku umenia v móde, ja oceňujem jeho kolekcie, ktoré majú vždy formu, tvar a nápad.
     Jeho prehliadka s kolekciu Vertical v rámci BMD bola jedinečná a ucelená ukážka módneho dizajnéra, ktorý v modeloch necháva aj svoju dušu. Na svetovej módnej scéne by pokojne mohol konkurovať uznávanému  Maison Martin Margiela. 
Ps: na ten  svetrík si zálusk nerobte ten už mám rezervovaný ja! ;)










O nových tvárach módnej scény, ktoré sa nám v rámci Bratislavských módnych  dní predstavili, sa dočítate v najbližšom príspevku. ;)
Xoxo

Fotky:  Tibor Géci

12 komentárov:

  1. Tak to su ine fotky ako tie moje ;-) To mi pripomina, ze ti ich musim poslat. Kedze teraz lezim doma, mohla by som to dokonca aj stihnut...

    cmuk!
    M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, ja som Josef Lewis. Spoľahlivý, oprávnený a akreditovaný veriteľ. Vypožičiavame všetky druhy úverov veľmi rýchlo a jednoducho, osobný úver, automobilový úver, úver na bývanie, študentský úver, podnikateľský úver, úver Inventor, konsolidácia dlhu. atď

      Získajte dnes schválené podnikové alebo osobné pôžičky a získajte finančné prostriedky v rámci toho istého týždňa aplikácie. Tieto osobné pôžičky môžu byť schválené bez ohľadu na váš kredit a je tu veľa šťastných zákazníkov, aby túto zálohu podporili. Ale dostanete nielen osobný úver, ktorý potrebujete; dostanete najlacnejšiu. To je náš sľub: Garantujeme najnižšiu sadzbu za všetky pôžičky s voľnými kolaterálmi.

      Snažíme sa ponechať pozitívny a trvalý dojem prekračovaním očakávaní mojich zákazníkov vo všetkom, čo robím. Naším cieľom je zaobchádzať s dôstojnosťou a rešpektom pri súčasnom poskytovaní najkvalitnejších služieb včas. Žiadne sociálne poistenie Požadované číslo a žiadna kreditná kontrola sa nevyžaduje, 100% zaručená. Ak máte záujem o úver a máte podvody, prosím, okamžite odpovedzte pomocou nižšie uvedených podrobností.

      E-mail: progresiveloan@yahoo.com
      Call / WhatsApp: +16626183756 ďakujeme



      Odstrániť
  2. no, mne sa náhodou niektoré modely Pištejovej veľmi páčia... asi to bude tým, že zbožňujem čipku a výstrihy na chrbte :)
    plus Kimličkove návrhy sú fakt prekrásne, no a Ty si pokojne rezervuj svetrík, ja chcem radšej tie Bartolenove čelenky!:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Akoze Zuzicka nechcem byt zla, ale tie uz mam tiez na jedno fotenie zabestelovane!:)))

      Odstrániť
  3. dakujem za pekny clanok :)
    Lukas K. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Myslela jsem, že Kimplička je the best. Ale když vidím ty ostatní návrháře, nevím nevím...:-)

    WorldByBella

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Bolo na co pozerat, ako pozeram :D Skoda ze som nebola, ale dobre ze aspon tak sa mozem kuknut :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pištejová a Kimlička, krásne super geniálne, toto by malo isť do sveta, BMD nestačí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Kimlička- to je ono. Veľmi krásne veci, elegantné, moderná. Paráda.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Waw. Nádherné. :)
    http://my-secrets-and-dreams.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Waw. Nádherné. :)
    http://my-secrets-and-dreams.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť