search in this Website

štvrtok 9. augusta 2012

Módna vsuvka z Olympiády v Londýne

     Olympiáda sa nám síce už pomaly chýli ku koncu, ale frmol okolo oblečenia olympionikov stále neutíchol. Či už je to oblečenie na oficiálnom uvítacom ceremoniály, alebo dresy jednotlivých reprezentantov, bulvárnym novinárom, najmä tým londýnskym, stále nestačilo. Všetkým nám je jasné, že olympiáda nie je o pekných dresoch, ale najmä o športových výkonoch, ale toto je fashion blog, a tak sa teda teraz spoločne pozrieme na to, kto bol na Olympiáde oblečený najlepšie.

Olympics 2012 - Colorful and Bright bz Charis Tsevis  visual designer from Greece

The Best off Olimpic 2012 :

1. Maďarsko
     To najlepšie na uvítacom ceremoniály predviedlo  Maďarsko. Maďari rovnako ako aj mnohé iné krajiny z bývalej východnej Európy (vrátane Slovenska) využili silnú stránku folklóru, ale ako jediní zvládli zakomponovať  tradičné výšivky (Kalotaszegi) tak, že sa o ich "uniformách" dá rozprávať ako o podarenom módnom kúsku. Maďarsko u mňa získalo body aj za to, že oblečenie mali na starosti mladé maďarské módne dizajnérky, Noémi Csergő a Kinga Mohari , ktoré si na detailoch a nadčasovosti dali naozaj záležať. Škoda len, že na olympijskej "promenáde" to pokazili nevkusnými zelenými šatkami.






2. Holandsko

     Farbami, strihmi a modernosťou prekvapilo aj Holandsko, ktoré v mojom rebríčku získalo striebornú medailu. Brošne v symboloch krajiny-tulipánoch, oranžová farba na pánskych nohaviciach, chutné trenčkoty, či pestrofarebné kravaty, boli veľmi príjemným spestrením "letuškovského štýlu", ktorým oplývala väčšina zúčastnených krajín.




3. USA

     Čo si budeme nahovárať, Ralph Lauren so svojou kolekciu Blue Label vsadil na momentálne jeden z najobľúbenejších štýlov, "Preppy" a s touto voľbou trafil do čierneho. Škoda len, že na otváracom ceremoniály pánom chýbali šáliky a mali zapnuté saká, stratil sa tým šmrnc, ktorý z oblečenia vyžaroval.





4. Jamaica

     Čestné štvrté miesto si právom zaslúžila Jamaica. Kreatívne, zábavné, športové, ale stále vkusné a nevtieravé. Klobúk dolu pred návrhárom týchto skvostov.





5. Francúzsko

     Hermés sa skrýva za úspechom Francúzska a Francúzi tak ani tento raz so svojou elegantnosťou nesklamali. Niekomu by sa francúzske "uniformy" mohli zdať trošku fádne, avšak moju pozornosť si zaslúžili najmä vďaka červeným ženským topánkam. Malý detail, ale výrazná zmena.




6. Belgicko
     Svoje misto v tabuľke 10tich najlepších si určite zaslúži aj Belgicko. Poklona mu patrí za červené detaily u pánov a podpätky u žien. Belgičanky mali ako jediné zo všetkých zúčastnených krajín podpätky a vôbec to nie je nevhodné, práve naopak, je to veľmi príjemným spestrením. Opäť však veľká škoda červeného saka, ktoré je v tomto prípade už príliš.





7. Rumunsko
     Aj taká malá krajina akou je Rumunsko  na otváracom ceremoniály jednoznačne zažiarila. Zaujal ma odvážny pánsky strih nohavíc a rifľovina na šatách u žien. Všimnite si aj hnedé kožené topánky u pánov. Majú štýl, to musíme uznať.




8. Bulharsko
     Nepodarilo sa mi síce prísť na to, čo má spoločné toto kockované káro a golfový štýl s Bulharskom, ale musím povedať, že nápad to nebol zlý. Zaujímavé detaily na košeliach dámskych rukávoch ma dostali. Šdkoda len, že pre mužov nezvolili iné, menej vzorované sako a, že ženy nakoniec nemali sukne, ale nohavice.  Určite by to na celkovom dojme pridalo oveľa viac.



9. India
      Krajina s hlbokými tradíciami sa s uniformou na otvárací ceremoniál popasovala po svojom. Ukázali svetu časť svojej kultúry a mne sa to páči. A navyše, tým ženám to naozaj pristane.




10. Česká republika
     Desiatku toho najlepšieho čo sa dalo na Olympiáde v Londýne vidieť uzatvára u mňa susedné Česko. Napriek tomu, že samotní Česi mali pocit, že sa na olympiáde s gumákmi a dáždnikmi strápnia, mne to príde ako celkom podarený nápad vzhľadom k tomu, že Olympiáda sa odohrávala vo večne upršanom Londýne. Otázne je, či  tým odprezentovali Česko alebo Anglicko. Každopádne za kreativitu si plusové body zaslúžia.





Práve ste mali možnosť vidieť to najlepšie s čím sa tento rok jednotlivé krajiny odprezentovali, ak Vás zaujíma, ktoré krajiny si vyslúžili za svoj dress code ostrú kritiku, navštívte moju Facebook stránku, kde máte možnosť vidieť to najhoršie z uvítacieho ceremoniálu na Olympiáde 2012 v Londýne! Tento raz už ale bez komentára. Jedine, že by ste k tomu mali čo povedať Vy. :)

3 komentáre:

  1. no tak s tým Českom sa my dvaja teda nezhodneme:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. USA sa mi hrozne páči. :) No a súhlasím, že sačká by vynikli krajšie rozopnuté.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobrý deň, ja som Josef Lewis. Spoľahlivý, oprávnený a akreditovaný veriteľ. Vypožičiavame všetky druhy úverov veľmi rýchlo a jednoducho, osobný úver, automobilový úver, úver na bývanie, študentský úver, podnikateľský úver, úver Inventor, konsolidácia dlhu. atď

    Získajte dnes schválené podnikové alebo osobné pôžičky a získajte finančné prostriedky v rámci toho istého týždňa aplikácie. Tieto osobné pôžičky môžu byť schválené bez ohľadu na váš kredit a je tu veľa šťastných zákazníkov, aby túto zálohu podporili. Ale dostanete nielen osobný úver, ktorý potrebujete; dostanete najlacnejšiu. To je náš sľub: Garantujeme najnižšiu sadzbu za všetky pôžičky s voľnými kolaterálmi.

    Snažíme sa ponechať pozitívny a trvalý dojem prekračovaním očakávaní mojich zákazníkov vo všetkom, čo robím. Naším cieľom je zaobchádzať s dôstojnosťou a rešpektom pri súčasnom poskytovaní najkvalitnejších služieb včas. Žiadne sociálne poistenie Požadované číslo a žiadna kreditná kontrola sa nevyžaduje, 100% zaručená. Ak máte záujem o úver a máte podvody, prosím, okamžite odpovedzte pomocou nižšie uvedených podrobností.

    E-mail: progresiveloan@yahoo.com
    Call / WhatsApp: +16626183756 ďakujeme



    OdpovedaťOdstrániť