search in this Website

štvrtok 5. júla 2012

Sugarbird - maďarská značka o ktorej by ste rozhodne mali vedieť ;)


     Nie je tomu tak dávno, keď sa na Slovensku objavila pomerne nová maďarská značka Sugarbird. Nielenže je zaujímavé, že značka si za 5 rokov svojej pôsobnosti vybudovala v Maďarsku veľmi silné postavenie, zaujímavý je aj fakt, že sa jej darí aj na zahraničných trhoch. Veď predsa len nie je bežnou praxou, aby značka z krajín ako je napríklad Česko, Poľsko, Slovensko, či Maďarsko získala prestíž a uznanie aj za hranicami svojej krajiny. Všetci dobre vieme, že éra keď bol Trenčín mestom módy je už dávno preč a do Poľska a Maďarska si tiež chodíme kupovať oblečenie akurát tak na trhy. Žeby konečne zmena k lepšiemu?



Poďme ale pekne poporiadku.

      Sugarbird vznikla v Maďarsku v roku 2007 a bola reakciou na dopyt po domácej, najmä "street wear" a "party wear" kolekcii. Vďaka výrobe jednotlivých modelov len v limitovanej miere sú kolekcie veľmi atraktívne a stávajú sa pre zákazníčky exkluzívnymi. Veď mať tak šaty za prijateľnú cenu, ktoré budú vo svojej farbe pravdepodobne jediné na Slovensku je asi snom každej Slovenky. Alebo len môj? :)




     Obrovský úspech nadobudla značka aj vďaka tomu, že týždenne vyprodukuje až  20 nových modelov, a to už naozaj nie je málo. Aj keď si uvedomujem, že Sugarbird rozhodne nie je pre každého, mám pocit, že ide naozaj o zaujímavú značku, ktorá si nájde svojich nadšencov. (Vrátane mňa :)) Myslím si, že je to zároveň pekným príkladom toho, že aj v našich končinách sa dá vytvoriť značka úspešná a najmä nositeľná.











      Maďarská dizajnérka, Jagasics v. Csonka Hedvig, si dáva na modeloch naozaj záležať. Vytvorením Sugarbird si splnila svoj sen. Túžila vytvoriť značku, ktorá by bola schopná konkurovať zahraničným módnym domom a tento sen sa momentálne naozaj stáva skutočnosťou. Sama tvrdí, že je pre ňu podstatné, aby z každého modelu vyžarovala ženskosť a jedinečnosť, a preto aj modely navrhuje tak, aby vyzdvihovali ženskú krásu a je pritom úplne jedno či sa jedná o spoločenské šaty alebo nočnú košieľku...






     Zaujímavé modely, kvalitné látky, výnimočné strihy.. Tak vnímam Sugarbird ja. Páči sa mi aj to, že autorka je hrdá na to, že výroba je situovaná len v Maďarsku a tiež to, že obchody Sugarbird môžete nájsť už napríklad aj za ďalekým oceánom v Los Angeles v Californii, či talianskom meste Rimini a najnovšie už aj v hlavnom meste Slovenska, v Bratislave!


Ak sa Vám filozofia značky a modely zapáčili, staňte sa fanúšikom Sugarbird aj na Facebooku. Urobiť tak môžete TU. A ak sa Vám Sugarbird zapáčili natoľko, že ste zatúžili niečo vlastniť, vrámci mesiaca júl máte možnosť využiť 10%-tnú zľavu v obchode v Bratislave na Záhradníckej 46. Stačí ak spomeniete, že o akcii ste sa dozvedeli cez Diamonds Fashion. ;)

Príjemné nakupovanie

6 komentárov:

  1. Vlastnim overal tejto znacky (na obrazku v ruzovej farbe), avsak v modrej farbe - je neskutocny - presne ako si napisala, uzasny strih, vynikajuca latka, zaujimavy a vynimocny model :) Som velmi spokojna a urcite do predajne este zavitam.
    Alexandra

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no ja neviem..Kolekcie sú nafotené o zrkadlo..To bola prvá vec ktorá ma odradila.Inak tie veci vyzerajú fajn,klasický priemer,sú to veci,ktoré sa dajú nájsť aj v ostatných obchodoch..
    Barbora

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Beata:Som velmi spokojná s touto značkou.Doteraz som nakupovala v maďarsku,ale teraz som ojavila obchod v Bratislave na Mýtnej ulici 23.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mily anonym, jediny oficialny zastupca Sugarbird v BA je obchod na zahradnickej 46

      Odstrániť
    2. Ja som našla na FB, že aj v Nitre je. Keď jediný oficiálny je v BA, zvyšné sa ako dostali na SK? Alebo ako to je?

      Odstrániť
    3. Anonym, pisala som, ze obchod na zahradnickej je jediniym oficialnym zastupcom v Bratislave, nie vramci celeho Slovenska. BA nerovna sa Slovensko, ci? ;)

      Odstrániť