search in this Website

streda 21. decembra 2011

módna vsuvka na Winter urban markete

  
  Winter urban market v Bratislavskej Cvernovke ani tento rok nesklamal. Ba čo viac, príjemne prekvapil. Okrem toho, že "predvianočného trhu" sa oproti minulému roku zúčastnilo viac umelcov, ktorí prezentovali svoju netradičnú a najmä hand-made tvorbu, o zábavu sa postarali aj módni návrhári Ruda Kitana, Petra Poórová, slovinské návrhárky vystupujúce prvý raz pod značkou Sleigh, ale aj mnohí ďalší..



     Jednu z najzaujímavejších prehliadok predviedli študenti Univerzity Tomáša Baťu v Zlíne. Hra s materiálmi, farebnosťou a dokonca viac variácií jedného modelu zabezpečilo kvalitnú úroveň predvádzaných šiat s obrovským potenciálom do budúcnosti.

Martina LaňkováUTB

povedali by ste, že tento model sa dá nosiť na tri spôsoby? :)

Tereza Rosalie Kladošová  UTB





      Asi najzaujímavejšiu módnu tvorbu podľa mňa odprezentovalo štádio Petry Poórovej, ktorá  predviedla kolekciu inšpirovanú Coco Chanel s prepracovanými detailami. Spojenie hravosti v podaní  nadýchanej spodnej časti šiat, či mašieľ s koncepciou Coco Chanel mi príde veľmi odvážne, ale zároveň neprehliadnuteľné. Nie je pochýb o tom, že táto línia je určená najmä všetkým dospelým ženám, v ktorých drieme štipka hravosti.. :)









     Zaujímavú tvorbu predviedla aj Ruda Kitana, ktorá je na slovenských módnych mólach pomerne novou tvárou, ale jej tvorbu ste mohli vidieť napríklad aj na stránkach Sashe.sk. V tomto prípade sa síce nejedná o ucelenú kolekciu, skôr o ukážku z jej tvorby spoločenských šiat, zato s použitím kvalitných látok a v znamení atypických strihov a tvarov.






      Za Slovinskú módnu scénu sa predviedli dievčatá prvýkrát vystupujúce pod spoločnou značkou Sleight. Pod ich taktovkou sme mali možnosť pozrieť si ukážku skôr ležérnej módy, ktorá sa často prelínala s takzvaným "Homles style". Pohodlné to bolo určite, či aj nositeľné to je na každého osobnom posúdení a vkuse.:)







     Módne prehliadky zakončilo veľmi netradičné spojenie tanca a modelingu, keď módnu značku Sewologylab odprezentovali dievčatá z tanečnej skupiny Ladylicious. Baby odtancovali naozaj zaujímavú choreografiu a poukázali tak aj na praktickú časť oblečenia... :) 






     Prekvapivé, tak by sa jedným slovom dalo zhrnúť to, čo mali návštevníci Urban Marketu možnosť  vrámci módnych prehliadok vidieť. Odprezentované modely ponúkali pestrú paletu šiat. Od spoločenských a večerných šiat skombinovanými s gumákmi a teniskami značky Novesta, cez športovú eleganciu doplnenú luxusnými kabelkamai až po "homless štýl". Záverečné tanečné prevedenie zožalo asi najväčší úspech, takže pevne verím, že o rok bude mať svoje pokračovanie.. My sa už tešíme. A čo vy? :)



Xoxo, Katka

2 komentáre:

  1. tie prehliadky vyzerajú super, škoda že som nestihla prísť a vidieť to aj naživo... hlavne tie prvé dve ma z fotiek zaujali :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak teraz fakt lutujem, ze som tam nebola

    OdpovedaťOdstrániť