search in this Website

pondelok 23. mája 2011

Absolventská prehliadka VŠVU 2011

     Už dávno neplatí, že ak sa chcete dostať na peknú, dobre zorganizovanú módnu prehliadku s veľkými talentami musíte mať pozvánku. Nie, nie. V poslednej dobe mám pocit, že čím menšia akcia, tým viac na mňa pôsobí luxusnejšie. Nebolo tomu inak ani 17. mája na prehliadke 8-mych absolventov Vysokej školy výtvarných umení, ktorí predviedli svoje kolekcie v budove centrály Slovenskej sporiteľni v Bratislave.













      Modely boli ako nositeľné, tak aj futuristické, videli sme od  tých menej vydarnejších až po  tie dokonalé a nechýbali ako kabelky, tak ani kabáty. Za spomenutie stojí kolekcia, ktorá sa niesla v polovníckom štýle, ale aj ručne robené topánky, ktoré boli prepojené so šatami a klobúkmi..
   Excentrické, výnimočné a prepracované. Také boli záverečné práce bakalárov a diplomantov, ktorí jednoznačne prekvapili. V každom prípade netreba pochybovať o tom, že na Slovensku vyrastá nová, silná, generácia módnych návrhárov. A ja im budem držať palce. Teším sa na ich ďalšie prehliadky, verím, že prídu čoskoro.


     Samotnej prehliadke a jej zorganizovanosti veru nemám veľmi čo vytknúť. Priestory boli hodné takejto akcie a  rozhodne by zniesli aj viac zvedavých očí. Modelky boli očarujúce a veľmi profesionálne. Raut bol chutný, dokonca sushi príjemne prekvapilo. Samotná prehliadka by určite zniesla trošku viac noblesy v podaní oblečenia hostí, ale zasa nič netreba preháňať. Možno o rok. :) Ja sa teším, že som na prehliadke videla aj niekoľkých blogerov a obzvlášť sa chcem poďakovať Patrikovi Igazovi, ktorý mi zapožičal tieto fotky, nakoľko organizátorka mi fotky ešte stále neposlala.. (takže predsa sme našli nejakú tu chybičku krásy :)) Inak som veľmi rada, že som sa mohla prehliadky zúčastniť a teším sa na budúcoročnú. ;)
Xoxo, Katka

24 komentárov:

  1. jedna jedina výtka voci celej akcii: modelka na fotke č.8, prosim dajte jej vediet nejako, ze silonky a topanky s otvorenou spickou k sebe nejdu, pretoze tuto jar, je to uz asi tisíca žena, ktora to tak nosi. prosssssim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. niektoré modely vyzerajú až prekvapivo dobre :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A to Vás môžem ubezpečiť, že tie najlepšie tu ani nie su :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skoda, ze som o tom nevedela a nebola tam, vyzera, ze to bola fakt super akcia :) Inak diplomat nie je ten, co robi diplomovku :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. dakujem zanna.. :) to ja mam z toho studia diplomacie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. prehliadka vyzerá super, a absolventi sú fakt talentovaní - velká vačšina modelov na týchto fotkách sa mi páči :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ejejejéééj, moje fotky :)

    na margo modeliek... niektoré boli naozaj veľmi fajn, po každej stránke... no zarazila ma "neprofesionálnosť" dvoch... ktorých fotky som ti ani neposielal... tie baby mali pohľad non-stop do zeme... a to som z každej z nich mal x záberov od príchodu až po odchod a vždy pozerali do zeme... nehovoriac o tom, že mali na sebe jedne z najlepších modelov...

    nevadí... akcia to bola aj tak vydarená, presne ako píšeš ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Paráda!!! Ta šifonová sukně (jestli dobře vidim) je nádherná! Tu bych brala hned :) povedený fotky, povedená přehlídka!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. niektoré modely sa mi veľmi páčia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. škoda,že som o tom nevedela :( Určite by som sa išla pozrieť, modely vyzerajú krásne!
    emmaknowsall.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ano Patrik tovojéé, ešte raz ďakujeéém.. )

    a to som si zboku nevšimla, ale mohlo to byť spôsobené aj tými topánkami čo mali na nohách.. chúďatká... niektoré im boli malé , iné zas obrovské.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. musela to byť skvelá prehliadka!

    nie, noha sa mi v tích sandálach vôbec nešmýka :) skôr mi tá guma tú nohu drží v tom ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. myslím že mají absolutní talent !

    OdpovedaťOdstrániť
  14. wow, niektoré modeli sa mi naozaj páčia, najmä všetky na prvom obrázku, 4,5 a 6. krásne

    OdpovedaťOdstrániť
  15. a ešte tretie šaty zdola ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Páni, moc povedené, mají nápad, jsou zajímavé, moc mě baví ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. jeste jsem na zadne prehlidce nebyla, ale na youtube jich sjizdim dost

    OdpovedaťOdstrániť
  18. krásné to měli !:)) a moc hezky napsaný článek:))

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Šaty s červeným páskom. Ako pre mňa. (Minerva.)

    OdpovedaťOdstrániť