search in this Website

pondelok 14. marca 2011

Viktor Obtulovič, slovenský Supermodel! /interview/


Vek: 20 rokov   Výška: 184 cm   Váha: 72 kg

Najobľúbenejšia farba: modrá
Narodený: 5.5. v Bratislave
Životný vzor: otec

"Viem, že na to mám a idem si za tým!"...

      Profesionálnemu modelingu sa venuje len dva roky, ale za tu chvíľu stihol nemožné. Podarilo sa mu pracovať s najznámejšími modelmi a modelkami na svete, fotiť pre uznávaných fotografov a prechádzať sa po mólach odetý v šatách od Gucci či Zegna.  Jeho tvár ste mohli vidieť v najrôznejších svetových magazínoch ako je napríklad Harpers Bazar, ale aj  Dolce VitaEmma, Brejk...
   Má precestovanú celú Áziu a chystá sa dobiť svet. Plynulo hovorí 4 svetovými jazykmi a jeho najväčším snom je predvádzať módu na New Yorskom týždni módy. 
    Sám o sebe tvrdí, že je zdravo sebavedomý, modeling ho neskutočne baví a pomáha mu prejavovať svoju osobnosť.

     Dámy a páni dovolte mi aby som Vám v exkluzívnom rozhovore pre Diamonds Fashion predstavila jedného z najúspešnejších (ak nie najúspešnejšie poz. red. :)) slovenských modelov Viktora Obtuloviča

Viktor čo ťa viedlo k tomu stať sa modelom a ako si sa vôbec k tejto práci typickej skôr pre ženskú populáciu dostal?
K modelingu som sa po pravde dostal len veľkou náhodou. Dva roky dozadu som pracoval ako čašník na cateringovej akcii pre jednu z najväčších modelingových agentúr na Slovensku, kde som bol oblečený v teplákoch,   šiltovke a roztrhanom roláku  :) Vtedy za mnou  prišiel môj  momentálny agent a jeho  prvá otázka, ktorá bola mimochodom v angličtine znela, či by som nechcel cestovať po svete..

"Nechcel by si cestovať po svete?"
  
A ty čo na to? :)  Že jasne?...
Ja som na neho tak pozrel, vtedy som bol ešte len prvák na vysokej (FTVŠ pozn. red.) a   okamžite som povedal, že: " ježiš jasné". Takže taká bola moja prvá reakcia.  :)

To bolo teda dva roky dozadu a čo nasledovalo ďalej? Malo to svoje pokračovanie?
 No hneď týždeň na to som už fotil kampaň pre Kenvelo a podpísal som zmluvu s agentúrou. No a nejaké dva mesiace na to som už cestoval do Istambulu do Turecka. V súčastnosti ma zastupuje agentúra Supermoda managemnt s ktorou som veľmi spokojný.

A čo škola? Tú si prerušil až neskôr?
Áno, tú som prerušil až neskôr lebo táto prvá cesta bola počas "prázdnin", cez letné prázdniny. No a vzápätí na to, keď som mal prejsť do ďalšieho ročníka som  ju prerušil. 

A ako toto tvoje rozhodnutie vnímali tvoji rodičia a tvoje okolie? Predsa len je to práca vnímaná skôr ako ženská záležitosť, študoval si prvý ročník  na vysokej škole.. 
Tak jasné sú aj ľudia, ktorí sú neprajní, ktorí mi to nedoprajú, ktorí závidia, ale našťastie sú aj takí
 ktorí ma v tom plne podporujú a chcú aby som cestoval a aby som niečo dosiahol. Proste  sú to dve strany, ale skôr mám okolo seba ľudí, ktorí mi to doprajú. Rodičia  ma v tom však podporovali.


A čo ty a diéty? Musel si niekedy držať nejakú špeciálnu diétu ako tvoje ženské kolegyne?
Pred modelingom som sa venoval osem rokov atletike a vtedy som mal tých 80 kíl. Bol  som  taký väčší chlap. No nijakú špeciálnu diétu  som nikdy držať nemusel, snažím sa nejesť mastné jedlá a jesť menšie porcie, ale nič extra.  Dodnes však každý deň behám a starám sa o seba, je to dosť nevyhnutné.

Nevadí ti tak torchu , že táto tvoja modelingovská kariéra ti bráni venovať sa viac športu?
Tak bolo to moje rozhodnutie. Chcel som sa venovať modelingu. Vedel som, že šport by ma tu na Slovensku neuživil a hlavne som ho nerobil na takej profesionálnej úrovni, aby ma to uživiť mohlo,  takže som sa rozhodol jednoznačne a dnes môžem konštatovať, že som sa rozhodol dobre.

Čo ty a neresti? 
Nemám žiadne.Tak neviem. :)

Nemáš žiadne? Ani ženy? :)
Tak je pravda, že kedysi som chvíľu vymýšľal , ale potom som si našiel priateľku a musím povedať, že teraz som už taký ukľudnený... ;)

Nefajčíš?Nepiješ?
Nefajčím. Nepijem. Opitý som bol možno dvakrát v živote.

Ale aspoň  trochu flámuješ, či ani to  nie? ;)
Tak áno. Ono to patrí k tomu modelkovskému životu trochu.

Čo ty a drogy?
Nič. Ale inak možno ešte k tým nerestiam, že som nedochvíľny.a to musím zmeniť.

"Každý si myslí, že je to nejaká sranda, ale občas je to naozaj drsné.."

Ok. Ako vyzerá tvoj bežný deň?
Keď som na Slovensku venujem sa najmä rodine a priateľom a keď som vycestovaný venujem sa väčšinou od skorých ranných hodinách foteniu. Každý si myslí, že je to nejaká sranda, ale to sa zimné témy fotia v lete a letné v zime, takže občas to je naozaj drsné. :) Párkrát som už bol aj chorý..

Čo iní slovenskí  a českí modeli. Poznáte sa navzájom?
Áno, stretol som sa už s viacerými. Poznám sa s takými známejšími  najmä českými a slovenskými modelmi ako je napríklad Jakub Zelman alebo Jožo Exner.

No a momentálne patríš k jedným najznámejším slovenským modelom, čo hovoríš na také  to slovenské modelingové zákulisie aj keď teda momentálne sa v ňom asi ešte veľmi nepohybuješ?
No veľmi ani nie a to z dôvodu, že na Slovensku sa veľmi veľa nepohybujem. Takže s nejakou zákernosťou som sa našťastie zatiaľ nestretol. Ale myslím si, že u chalanov  to nie je až také viditeľné, lebo predsa len nie je tu až taká veľká konkurencia akú majú tie dievčatá. A hlavne dievčatá sú hlavným biznisom v modelingu.

A ako vnímaš rozdiel medzi slovenským a zahraničným mužským modelingom?
Tak je to úplne niekde inde. U nás to vôbec nie je rozvinuté. Sme tu sto rokov za opicami. Proste máme tu málo magazínov.. No jednoducho je to neporovnateľné.

"Chcel by som sa dostať do TOP 50 najlepšie zarábajúcich modelov"

Je nejaký cieľ, ktorý by si chcel vo svojej terajšej kariére dosiahnuť?
V prvom rade by som sa chcel dostať do TOP 50 svetových top modelov a taktiež do TOP 50 najlepšie zarábajúcich modelov.   A potom mám taký ďalší sen , ale ten viem, že by som mohol dosiahnuť a tým je  robiť kampane pre Lacoste. A mojím úplne najväčším snom je  predvádzať modely na New Yoskom  fashion weeku. Keď dosiahnem toto som ochotný vzdať sa tejto kariéry a začať sa venovať napríklad škole. V budúcnosti by som si totiž chcel spraviť vysokú školu právnického zamerania, lebo to ma dosť baví.

Lukáš Kimlička, jeden z najuznávanejších slovenských módnych návrhárov a fotografov sa pre jeden český lifestylový magazín vyjadril, že si jeho múzou a že vďaka tebe začal fotiť aj mužov. Ako to je vlastne medzi Vami, ste priatelia aj v osobnom živote? 
Áno sme veľkí priatelia.  Lukáš mi dokonca dosť pomohol aj na začiatku, lebo pár dní na to  ako som "vhupol" do tohoto fashion sveta mi Lukáš spravil dokonalé fotky, ktoré musím povedať, že dodnes používam a zoznámil ma s Braňom Šimončíkom, ktorý mi dohodil fotenie pre Emmu, Brejk.. Takže mi veľmi pomohol  a som mu zato vďačný. Takže ešte raz ďakujem Lukáš aj týmto (ty hovado :D). Lukáš vo mne videl ten chtíč, že ma to baví  a že som tvárny, že dokáže so mnou spraviť viac vecí, takže potom to začalo baviť aj mňa aj jeho a on doteraz fotí chalanov ..

"Pre Lukáša Kimličku som múzou.."

Sám o sebe by si teda povedal, že si mužom viacerých tvárí? :)
Podľa fotiek áno.

A v skutočnosti?
Dokážem byť aj taký, ale viac menej som stále rovnaký.

Takže milý, úsmevný ako teraz?  ;)
Áno. Presne. :)

No a čo máš naplánované na najbližšie obdobie, na čo sa môžeme tešiť?
Tak za pár dní odchádzam do Honkongu mám ešte naplánované aj nejaké fotenie s Lukášom a hlavne v júni sa chystám na Milánsky fashion week, čím by som sa chcel vlastne dostať do popredia aj na Európskej scéne. Takže tam sú karty rozdané, tak uvidíme čo bude. :) Budem robiť všetko preto, aby som Slovensko reprezentoval len v dobrom. .

"Budem robiť všetko preto, aby som Slovensko reprezentoval len v dobrom..."

     Týmto by som ešte raz chcela poďakovať Viktorovi, že si na mňa našiel čas. Bol to perfektný rozhovor. Viktor je naozaj veľmi milý, inteligentný, výrečný a nanič sa nehrá. Niekedy som mala dokonca pocit, že spovedá on mňa a nie ja jeho. Viktor prajem Ti veľa úspechov! NECH SA TI DARÍ!!!!
Katka













Foto by Lukáš Kimlička




41 komentárov:

  1. suprový rozhovor, moc se mi líbil)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hm... muž mnoha tváří!!!! krasavec!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. 1. Jakub Zelman nieje cesky model ako sa uvadza v rozhovore
    2. je uplne sokujuce vypustit informaciu ze Viktor Obtulovic patri k najuspesnejsim slovenskym modelom ked nieje registrovany v svetovej databaze models.com kde figuruje viacero slovenskych modelov
    3. a uvadzat emmu a dolce vitu ako svetove magaziny je uplne irelevantne ako cely tento blog :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. 1. Milý anonym máš aj meno? alebo mám hádať? Niekto ma čistou náhodou napadol... :) Alebo si mám opäť zistiť IP adresu ?

    2.Jakub Zelman nie je uvedený ako český model, zle si si len interpretoval text.

    3. :) Viktor je jeden z najúspešnejších slovenských modelov,či sa ti to páči alebo nie, jeho výsledky hovoria samé za seba...

    4.V mnohých magazínoch AJ svetového formátu. Mám Ti vymenovať všetky?

    Mám pocit, že irelevantný je tu akurát tak tvoj komentár a nie môj blog.

    Zbohom !

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Oh hello boy :) No keby som bola mladsia... :-P

    OdpovedaťOdstrániť
  6. 1. som len bezny clovek zaujimajuci sa tak trosku o modu, ktoreho tato slovenksa pseudomodna sfera doslova irituje

    2."Poznám sa s takými známejšími najmä českými modelmi ako je napr Jakub Zelman" text je zle formulovaný a apropos nachadzaju sa v nom pravopisne chyby

    3. Viktor Obtulovic je jeden zo slovenskych modelov, ty sama vsak v perexe uvadzas "(ak nie najúspešnejšie poz. red. :)" co je uplne neopodstatnene tvrdenie kedze sa nenachadza v databaze spominaneho portalu

    4."Jeho tvár ste mohli vidieť v najrôznejších svetových magazínoch ako sú Dolce Vita, Emma" Jasne tieto dva platky pomenuvas sevtovymi magazinmi...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Si jeden z tých bežných buzerujúcich ľudí, ktorý píše do redakcie vždy keď vyjde nové číslo nejakého časopisu?

    Áno možno je text zle formulovaný.. V rozhovore ja však veľmi nemám právo zasahovať do nahrávky, ktorú som prepisovala.

    To v zátvorke je poznámka redakcie- čiže mňa- a keďže nie som časopis je to môj osobný súkromný názor....

    V poriadku, s tými časopismi som zas text zle formulovala ja, ale to sa stáva a netreba z toho robiť tragédiu.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Anonym: aj keby tam napísala, že tráva je modrá a obloha je zelená, tak to na veci nič nemení. Naopak. Je irelevantné chytať sa tu za každé slovíčko a zbytočne otravovať vzduch. :)
    Pokiaľ ťa slovenská pseudomodna sféra irituje, tak sa nechaj vystreliť na Mesiac. Máš právo na svoj názor, ale nemáš právo na to, aby si niekomu očierňoval blog len preto, že máš nejaké pochybnosti alebo komplexy. :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nemyslim si, ze by si Viktor, ktory sa s Jakubom pozna, oznacil Jakuba za Čecha...etc etc.

    Nikto z toho nerobi tragediu, len diskretne upozornuje na nedostatky a dezinformacie.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Anonym keby že na to upozorňuješ diskrétne napíšeš mi e mail.. toto je len trápne strapňovanie samého seba. A pokus o zhodenie môjho blogu.

    Viktor, prepísaný text čítal a schválil ho, inak by som ho nepostla...

    ešte niečo?

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Takto: ak mi niekto napíše e mail, že v texte mám nejakú chybu, to považujem za diskrétne upozornenie

    Ak mi niekto napíše, že môj blog je irelevantný, považujem to za buzeráciu...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Katka akoze skvely clanok! Velmi dobre otazky,fotky a paci sa mi cele spracovanie.
    Dufam,ze do buducnosti mozme ocakavat viac takychto rozhovorov so sexy muzmi (a tak nemusia byt len muzi...a nemusia byt ani sexy vlastne,staci,ze budu zaujimavi)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Tak sa asi Viktor s Jakubom nepozna... Kedze Jakub rozprava cistou slovencinou...inak si to neviem vysvetlit.

    Ide o slobodne vyjadrenie nazoru...Ked ide niekto s kozou na trh, musi ratat aj s negativnym hodnotenim...je mi to luto.

    Ak sa mi nabuduce neaky tvoj prispevok zapaci rovnako nanho vyjadrim nazor v diskusii. A ver mi, ze ak neaky, ktory ma fakt oslovi najdem s radostou ti ho pochvalim.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Foly ďakujem veľmi pekne. Áno mám pripravené ďalšie prekvapenia aj v podobe rozhovorov, dúfam, že sa bude na čo pozerať, aj čo čítať... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Anonym môj blog obsahuje 130 postov. Nech sa páči môžeš začať o prvého verím, že aspoň jeden ťa zaujme.

    Ale vlastne celý môj blog si označil za irelevantný... takže vôbec mi nebude vadiť ak tieto moje hrozné články už nebudeš čítať...
    pa

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ja si ich vzdy z chuti prechadzam.
    A nie len tie tvoje, je ich ovela ovela viac.
    Tak prajem pekny slnecny den.

    Keep bloggin.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. veľmi ďakujem za tento rozhovor :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. oh La laaaa.... no Katarina, ako si sa vobec opovazila nieco taketo zverejnit!!???"!!!
    boze, milujem tieto uzasne komentare.... Vacsinou za nimi stoja ludia, ktori vedia len kritizovat a vsetko zdrbavat a sami nedokazali/nedokazu nic. Aspon takato je moja skusenost. No a este by som dodal, drahy anonym (nie len tento, ale vo vseobecnosti), pokial mam svoj nazor a stojim si za nim, tak OK, poviem ho. No ale mam v sebe aspon tolko slusnosti, ze sa podpisem, alebo necham na seba mail, alebo nieco podobne... Myslim si, ze toto je trosku vhodne v dnesnej spolocnosti. Alebo sa hanbis a narocky nechces zverejnit svoju identitu?
    Ako si povedal/a, Katka isla s kozou na trh a vobec sa neskryva za prezyvky, alebo skratky, ale zvrejnila tu aj svoje meno aj svoj mail, cize si za svojim stoji. Ty mi naopak prides ako chudak, ktory je tak zdeptany vlastnym bytim, ze toto tu je sposob ako sa vyventiluje. Ale dobre, ved kazdy sme nejaki, niektori sme normalni....a niektori sme blbi "anonymovia" :)))
    a este ohladom chyb- toto je diskretne oznamenie chyby? Nenechaj sa vysmiat...

    Kati, na margo rozhovoru- tlieskam! Skvely a na nase blogerske pomery je to prijemna zmena, urobit rozhovor s niekym takym :)

    pisal som to na mobile a je tu dost nepriehladne kontrolovat stylistiku a pod. tak snad je vsetko OK :)

    have a nice day :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Pekny rozhovor :)

    A anonym sa zhodil uz len tym, ze nevie citat.. Obcas veta nie je formulovana najstastnejsie, ale da sa to vpohode pochopit. Ale niekto asi skratka potrebuje podrypnut do hocijakej somariny

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Patrik som velmi rad ze si zareagoval, takisto patris k skupinke mojich oblubenych bloggerov.

    Nazyvat ma vsak blbym a zakomplexovanym clovekom ktory nedokal/nedokaze nic je vsak od teba podla mna trosku nevhodne :) Skor to znie ako tvoja vlastna sebareflexia :)

    Keep bloggin.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Vav. Super rozhovor. Viktor je naozaj krásny chlap..

    A veľmi zaujímavý blog.

    Darina

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Anonym: No na toto mi nedalo nezareagovat, ako sorry... "skupinka oblubenych bloggerov" ;)

    Neviem, ci moj komentar bol nevhodny, nevhodne boli skor tvoje komentare, ktore si tu uverejnil. A prepac, ale povedat niekomu, kto sa snazi a robi pracu na blogu naplno ze je jeho vytvor irevelantny, tak prepac, ale toto je troska vela.
    Sebareflexia? Ale no nenechaj sa vysmiat ;)Ja som clovek, ktory nema ziadne komplexy/nech to znie ako to znie, ja som so sebou spokojny/ a myslim si, ze ja som uz teraz dokazal dost vela... a opat- nech to znie hocijako, ja si za tym stojim.
    a pokial chces pokracovat v tejto diskusii, ja sa nebranim, ale poprosim ta zverejnit aspon meno a mail, nech viem s kym mam/e tu cest.
    (tu je dalsi bod, ktory by sa dal rozobrat- ty skryvas identitu, ja s nou problem nemam. Tak a teraz kto ma komplexy ;))
    have a nice day

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Rozhovor byl pro me zcela zbytecny!!! Byl tak zbytecny, ze sem ho ani necetla .....Protoze sem celej cas travila tim, ze sem se kochala:-)))) Zejtra se vracim zpet a doufam, ze na me bude cekat dalsi podobnej clanek:_))))
    PS. du pokracovat v kochani se!!

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Hanba borufka! Okamzite si precitaj aspon polovicku a tvar sa aspon trochu intelektualne.... ;)))))

    Nabuduce dam post len s fotkami- cisto len pre teba :D

    OdpovedaťOdstrániť
  25. ja som iny anonym, mne sa ten rozhovor pacil, ale celkovo som nepochopil tvoje tvrdenie ze modeling je praca vnimana ako zenska zalezitost... neber to prosim ta ako utok, len by som si rad precital vysvetlenie ze na zaklade coho vnimas modeling ako zensku pracu. dakujem za odpoved

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Hej!!! Kati, tak to teda ...klobouk dolu:-))) tohle pro me este nikdy nikdo neudelal!! I slzu sem zamackla, jak sem dojata:-)))Tak to sem budu lezt este castejs nez doted, abych to neprosvihla.
    A pro anonyma: Vetsina lidi to bere jako povetsinou zenskou praci, zastav si na ulici par lidi a zeptej se jich na jmeno nejakyho muzskyho modela. Myslim, ze z 10 ti jich 11 neodpoví!!:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  27. no neviem ci to je dostatocny dovod, ked sa ludi opytas na meno svetoznamej maliarky alebo skladatelky vaznej hudby tak ti tiez asi vacsina povie: neviem, ale to neznamena ze teraz tieto profesie budu povazovane za muzske

    OdpovedaťOdstrániť
  28. anonym č. 2 Môj subjektívny názor :

    koľko súťaží krásy existuje pre mužov a koľko pre ženy/modelky/?

    To je jeden z dôvodov prečo je podla mňa modeling viac považovaný za ženskú záležitosť. Ženy sa viac obliekajú, pre ženy sa robí oveľa viac kolekcíí.. Na svete je oveľa viac modeliek ako modelov. .. To všetko vytvára dojem(!), že modeling je ženská záležitosť..

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Tak myslela sem to jako Katka, ale byla sem lína to dopisovat, do nejakyho poradnyho logickyho konce:-)) Je to proste zenska domena!! Nazdar bazar (ted sem hezky anonymovi nahrala na smeč a muze me libovolne rozsekat na maly kousky:-)) Bud milosrdny!!

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Tedy mám hezčího přítele, který se holí v podpaží :D:D ta první fotka pro mě byla humus :D

    OdpovedaťOdstrániť
  31. ok este raz dakujem za odpoved, sice nie celkom suhlasim :)) (vysvetlim), ale aj tak vdaka :),, je to sice mimo temy, ale mne pripada trochu divne ako sa na slovensku spaja modeling so sutazami krasy, podla mojho skromneho nazoru :) to su dva odlisne svety. ucinkujuce v tych beauty queen sutaziach su neuveritelne nudne, sice pekne ale fakt je to nudna krasa,, preto sa podla mna ani jedna vyrazne nepresadila ako modelka mimo ceskoslovenska...

    OdpovedaťOdstrániť
  32. Krásny je, darmo :)) Tiež som sa narodila 5.5. :D Rozhovor je super, fandím ti ! :)
    emmaknowsall.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Neviem čo to tu trepete, Jakub Zelman je ČESKÝ model.

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Ja už sama neviem odkiaľ je.. A popravde je mi to jedno.. Tento rozhovor nie je o ňom...

    OdpovedaťOdstrániť
  35. Nejde o historické uznavani slavných osobnosti, takze myslim, ze je vcelku jedno jestli je ze Slovenska nebo Ceska. Beztak vetsina sveta nevi, kde se ty zeme nachazej a trictvrte Evropy zije v predstavem, ze sme stale Ceskoslovensko!!:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  36. podla mna je skaredy. a to neoholene podpazusie - fuuuj, blueah!

    OdpovedaťOdstrániť
  37. Aby om to doplnila... Nazor anonymov ma totiz nezaujima...

    OdpovedaťOdstrániť
  38. Bože ...neoholený podpaží...co budeme delat?? Deratyzora!! Pokud vim, tak na neoholeny podpazi este nikdo neumrel!!:-)))
    Z too slova "skaredy" cejtim trochu zášť:_))

    OdpovedaťOdstrániť
  39. Borufka samozrejme, ze ide o to, ze na foteni ti presne povedia co potrebuju, aky feeling pojde z tej fotky a co chcu aby si so sebou robil...(napr sa neoholil) Ale na co to vysvetlovat niekomu kto nedokaze prekrocit svoj vlastny tien a skryva sa za rusko anonymity...

    Hanba takym kritizujucim anonymom ...

    OdpovedaťOdstrániť
  40. Tady to zrejme vsichni chapou, az na anonyma, ale bez nej by tu nebyla táááákhle dlouhosahla dikuze:-)) a cim bych se pak bavila

    OdpovedaťOdstrániť