search in this Website

utorok 17. augusta 2010

A Head for fashion

     V poslednej dobe sa často diskutuje na tému značiek. Móda nie je všetko, no napriek tomu po svete behahjú milóni ľudí, ktorí si svoj život bez značiek nevedia predstaviť. 
     Svoj názor k tejto téme vyjadrila aj švédska  38 ročná umelkyňa  Anna Halldin- Maule prostredníctvom série obrazov "A head for fashion".  Anna je podľa mňa veľmi talentovaná. To čo vidíte nižšie je olej na plátne. Tieto obrazy sú famózne. Majú myšlienku, vyvolávajú mnoho pocitov, vo svete vyvolali mnoho diskusií.

Stala sa móda našou každodennou súčasťou? Stratili sme sa vo svete konzumu? 

     Budem rada ak sa k tejto, či už téme alebo samotným obrazom vyjadríte aj vy. Veď kto iný má právo vyjadrovať sa k móde, ak nie tí ktorí ju určujú. Chcem sa Vám poďakovať za všetky Vaše príspevky či už pozitívne alebo negatívne, veľmi si to vážim.  A teraz hor sa do ohovárania značiek. ;)
Xoxo, Katka




 

PS: odporúčam pozrieť si aj video, kde sa autorka k samotným dielam vyjadruje. Nájdete ho ->TU<-

16 komentárov:

  1. Moda a znacky. Podla mna sa to da oddlit, ved predsa moda sa da robit aj bez znaciek...
    Podla mna treba zachovat chladnu hlavu a neprepadnut tomu, co ja nazyvam "brandizmus".
    Ja som zastancom strednej cesty, kombinovania lacneho s drahym... napriklad. Vsetkeho vela skodi, myslim si ze to plati aj o znackach. Poznam par ludi, ktori si urcitu vec kupia len preto lebo je to danej znacky a keby to na sebe dane logo nemalo, tak o to ani nezakopnu... Takto skoncit nechcem :D.
    K obrazom, toto co som popisal podla mna vystihuje obraz cislo 3.
    Mne sa najviac paci ta prva malba s birkinkou... Maliarka ma talent.... Tazko uverit, ze to nie je fotografia.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mojím mottom nr.1 je: "Nie je umením človeku dokázať, že má na drahé handry, ale že sa vie obliecť". A toho sa držím. Ja osobne neznášam, keď vidím kus oblečenia alebo doplnku, na ktorom je logo značky.
    Ja viem, že teraz neuvediem asi najlepší príklad, ale vezmite si takých Mojsejovcov. :D Topia sa v peniazoch, ale predstavujú podľa mňa vrchol nevkusu a gýču.
    Zladiť farby jednotlivých kusov oblečenia, vzory, strih...to chce predsa niečo viac ako len peniaze. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mňa značky neberú lebo nie vždy sú značkové veci aj pekné a za druhé ja na to proste nemám peniaze.radšej si kúpim 6 lacnejších vecí ako jednu drahú.
    možno ešte tak do topánok a zimných búnd sa oplatí investovať-ale zase tiež nie,že teraz si kúpim jeden pár od manola

    tieto obrazy sú veľmi dobré.hlavne ten kde má slečna "potetované" logá na tele

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moda nemusí byť vždy len o značkách, o tom svedčí aj tento obrázok http://www.layoutlocator.com/graphics/dldimg/aaa381a8629686befa4adee2de4933df_sarah_jessica_parker-5719.jpg ! a možno to je len reklamný ťah hviezd, ale páči sa mi to. Obrazy sú veľmi skvelé. Len mi stále nejde do hlavy že je to olej na plátne. Tie obrazy sú až veľmi realistické. Ale sú dokonalé a vyjadrujú čo majú vyjadrovať.
    xoxx
    http://le-fuck.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pridávam názor, že móda nie je len o značkách.
    Ja osobne oceňujem ľudí, kt. vedia skombinovať neznačkové veci so značkovými.
    A ako sa vyjadrila slávna Coco Chanel -

    “Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.”

    T

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tak tohle je orpavdu velmi zajimave a fotky mluvi za vse....

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Julia to nie su fotky... To su obrazy... O to je to podla mna zaujimavejsie..

    OdpovedaťOdstrániť
  8. máš pravdu, vybrat správné sandálky a ponožky je umění:))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Pani, to je vazne namalovane??? fuuuha klobuk dole...
    AJ ja sa hlasim ku skupinke,ze znacka nie je vzdy najpodstatnejsia.hlavne je, ze sa v tom citim pohodlne a nevyzeram ako z cirkusu.pokial sa podari niekde zohnat krasny znackovy kusok, tak to cloveka len potesi..ale nemam rada ludi, ktori sa chvalia tym, ze maju take a take znackove veci...taktiez sa mi nepaci, ze mnohe znacky si prihodia marzu, ktora sa obcas ani nezhoduje s kvalitou..

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Dakujem za super komentare, v podstate ste sa zhodli v tom, ze znacky su sice fajn, ale netreba im podlahnut.

    Ja patrim k tym ludom, ktorych mnohi nazyvaju materialisti. Mam rada znacky a je pravda, ze ak mi to penazenka a svedomie dovoli rada sa nimi obklopujem. Co je fakt, je to, ze to neprehanam a investujem zvacsa do doplnkov, kt vydrzia mnoho sezon.. Nemam problem kupit si drahsiu kabelku, topanky al okuliare... a tieto drahsie doplnky potom kombinujem s uplne normalnym oblecenim.. Tzv. Handroidnym ;) tak tak znacky nie su vsetko a myslim, ze komentar ss mojesojvcami hovori za vsetko ;) bez vkusu ti ani znacky nepomozu ;)

    este raz dakujem za Vase nazory. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. haha :D no veru tú vuittonku len na hlavu si dat ráno ,ak sa zle vyspíme... a teraz k tým značkám..Na slovensku (možno okrem ba) sú začky cropp town , gate a new yourker:D ludia nič nevedia a sú štastný ked si niečo kupia v letnom výpredaji..niečo , čo my budeme nosit ešte zhruba mesiac ..smutné..ja každy den čekujem ebay a cítim sa dost stiesnene ..na jednej strane myslím len na chanel taštičku a na druhej ...koho by to tu zaujímalo ...Značky sú krásna vec bohytých ludi ..tak isto ako blogy , tak isto ako všetko ... pre nás ostatných sú to len platonické lásky...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. parádní fotky.
    Mně jsou značky tak nějak jedno. Když se mi to líbí, beru to..
    Ale jedna moje slabost existuje.. jednou, bych chtěla mít JEDNY botky od Luise Vuittona :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Bee mne sa moj sen uz splnit podarilo.. :) asi pred tyzdnom som si vdaka letnej brigade (co boli pre mna peniaze nad rozpocet) mohla dovolit kupit dva pary Christiana Louboutina.. :) mozete ocakavat post ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Wow, toto su obrazy? Uplne ako fotky vyzeraju =O

    OdpovedaťOdstrániť