search in this Website

streda 7. júla 2010

Giuseppe Zanotti - topánkový žralok

     
     Nie je na svete veľa značiek topánok za ktoré by stálo umrieť v horšom prípade zabiť. :) My milovníci topánok o tom vieme svoje. Giuseppe Zanotti však patrí k jedným z tých vyvolených, ktorí do tejto kategórie spadajú. Určite nie je náhoda aj umiestnenie jeho showroomu na Via Monte Napoleone (Miláno), na ktorej sa nachádzajú najznámejšie značky sveta, medzi inými napríklad Valentino, Prada či Mont Blank alebo aj na 5th Avenue (New York) nachádza sa vo všetkých významných metropolách ako Moskva, Paríž, Tokio... Čo sa však skrýva za úspechom tohto génia a prečo ho ženy po celom svete (vrátane mňa) milujú? Skúsim Vám poodhaliť kúsok z jeho tajomstva... ;)

     
     Narodil sa ako úplne obyčajné dieťa v mestečku San Mauro Pascoli (pobrežie Jadranu), ktoré je známe svojou tradíciou v obuvníctve. Okrem toho, že Zanottimu sa nedá odoprieť jeho talent a zmysel, či vášeň pre dokonalú obuv nebolo obuvníctvo jeho jedinou záľubou. Miloval hudbu, no v jeho 20tich rokoch ho vášeň k topánkam zmohla natoľko, že sa lásky k hudbe vzdal a najprv ako učeň začína pracovať u výrobcov obuvi, kde sa vďaka svojmu talentu prepracoval k takým menám ako Valentino, Dior, Roberto Cavalli alebo aj  Balmain s ktorým spolupracuje dodnes. Dalo by sa povedať, že cestu ku sláve si poriadne vydupal, ale dnes sa s jeho topánkami rozhodne nedupe. Premáva sa v nich po červenom koberci. :) 





      Prelomový v jeho živote bol rok 1994.  V tomto roku so svojou manželkou definitívne rozbehol vlastné podnikanie. Skúpili pár tovární na topánky a začali vyrábať vlastné. Ich cieľom bolo spraviť z topánok šperk. Nie len potrebu pre nohy. Začali sa hrať s opätkom, výzorom, tvarom, materiálom. Začal používať zamat , hodváb a novú techniku. Súhrn tohoto všetkého ho dostal na výslnie. Kolekcia jar / leto 2004 New York lunch ho zasa dostala na výslnie medzi celebrity. Dnes medzi jeho verné zákazníčky patria Beyoncé, Rihanna, Gwyneth Paltrow, Kylie Minoque, Angelina Jolie a mnohé ďalšie herečky, či speváčky svetového formátu.












      V čom spočíva tajomstvo jeho úspechu? V jeho filozofii, ktorá prezentuje jeho topánky ako luxusný doplnok, má podčiarkovať ich ženskosť, zmyselnosť a sexualitu.  Podľa mňa sa mu to darí dokonale. Ja jeho pár topánok zatiaľ v zbierke nemám, ale verím, že tam čoskoro bude. čo na tohoto génia a jeho tvorbu hovoríte vy?
Xoxo, Katka

5 komentárov:

  1. pekny clanok!:)
    A topanky su nadherne, privlastok luxusny doplnok k nim sedi uplne. nadherne. niektore vyzeraju priam ako sperk, teda podla mna tym sperkom aj su...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. i love the yellow colourful shoes!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Katka,
    vidim ze si milovnicka topanok....ja keby som mohla tak ich rovno zbieram,a aj vyrabam :))).
    Si pisala ci predavam na sashe.sk,tak tam nie,asi si zmylila ma s niekym....predavam,ale na http://www.fler.cz/hruschka, alebo ma najdes na 220.sk.......a ked mi urobis reklamu,len sa potesim :)))
    papa a pekny den

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Osobne ma beru viac dole tie Iron Fistky. Pamatam si ked som presviedcala majitela Chillistyle aby ich objednal, ze ja si hned aj troje kupim. A on mi neveril, ze ked ich objedna, budu sa predavat. Potom ich ako prvy na slovensku objednal a hop - uz su vsade inde a idu na dracku. No... Mala by som zacat podnikat :D
    Tieto tu su na mna ale prilis hm... take exkluzivne. Viem si predstavit jeden par takychto topanok doma. Najviac. Na kazdodenne nosenie by sa mi nepacili :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Berry ono asi vseobecne velmi vysoke topanky nie su na kazdodenne /celodenne nosenie.. ci? :)

    OdpovedaťOdstrániť