search in this Website

nedeľa 13. novembra 2011

Zo skrine starých materí / ľadvinky

     Azda nie som jediná, ktorej pri počutí slova "ľadvinky" prebehne mráz po chrbte. V mysli sa mi vynárajú spomienky na športové ľadvinky, ktoré som naozaj nerada nosila na školské výlety ako dieťa a keď zablúdim v pamäti mám pred sebou aj českých turistov s ponožkami v sandáloch s naozaj nevábne vyzerajúcou ľadvinkou. Ani na um mi preto nezišlo, že zrovna tento "nevkusný" doplnok sa môže vrátiť do módy, obzvlášť nie na módne móla najprestížnejších módnych návrhárov... ale ako sa už roky presviedčame, móda sa naozaj vracia a o tom, že to naozaj nie je až také zlé ako to na prvé počutie znie sa Vás pokúsim presvedčiť. ;) 


Dolce & Gabanna Fall 2011

      Ľadvinka sa vracia trošku vynovená a to rovno v niekoľkých podobách. Jej najbežnejším prevedením je aj naďalej koža, avšak už sa nejedná len o malé kapsičky ktoré si pripevníme okolo pása, ale v mnohých prípadoch sú to skôr tašky väčších rozmerov, ktoré sú upevnené na remeni, ktorý sa dá použiť aj ako opasok. 


 Blaženka Ostrovská kolekcia pre rok  2011/12

    Okrem toho, že sa zmenila vizáž týchto "kabeliek" zmenilo sa najmä aj ich využitie. V minulosti sa nosili ľadvinky zväčša do prírody alebo na rôzne výlety, dnes naopak oveľa lepšie vyniknú v kombinácii s elegantnou až športovo elegantnou módou a je vhodné ich prevetrať v spoločnosti. ;)



Louis Vuitton Fall 2011/2012

     Asi najzaujímavejšou novinkou čo sa ľadviniek týka je ich uplatnenie v pánskej móde. Kým v dámskej móde vnímam ľadvinky ako sezónny trend u pánov si viem predstaviť ich implementáciu do bežného života. Predsa len málo mužov si zvyklo používať pánske kabele, ktoré stále vnímajú skôr ako dámsky doplnok, viem si predstaviť, že práve takto vkusne spracovanú ľadvinku by si na svojom opasku vedel predstaviť nejeden muž.

Fotka by Tonbogirl

    A že je úplne v poriadku ak vytiahnete  ľadvinku zo skrine svojej maminy zasa deklaruje aj táto posledná fotka. Takže sláva novým ľadvinkám, aj keď si uvedomujem, že tento trend asi nie je pre každého a navždy ;)
Xoxo, Katka

9 komentárov:

  1. mne sa to páči...
    hlavne v spojení so šatami to naozaj vyzerá pekne, ak si, samozrejme, zvolíš peknú ľadvinku...
    tiež som to tak mala na Pohode, ako tá posledná slečna, len s tým rozdielom, že ja som si tak zaviazala okolo pása takú malinkú kabelku, nie originál ľadvinku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. aj ja som za..mala som takýto príspevok na svojom blogu s tým že som si chcela jednu zaobstarať a na Ďalší deň sa mi to aj podarilo :) je to praktické a šik :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. stastnou majitelkou ladviniek som aj ja, nosim ich uz niekolko rokov, ale aj tak ma vzdy ako prve napadnu tie kozenkove, zosite z viac farieb, odstavajuce od tela, neforemneho tvaru co sa nosili v 90tych rokoch ::D ale inak velmi prakticka vec!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ked sú takto nanovo nadesignované, tak to vyzerá super :) ale tie staré..no neviem neviem :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. som zvedavá ako sa budete tváriť,keď do módy prídu špicáky ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pastelka: asi si hodím mašľu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. tohle jsou docela slušné ledvinky, né takové, jak si pamatuju z dětství :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tým "klasickým športovým" hovorím jednoznačné nie, ale tieto vynovené vyzerajú zaujímavo, hlavne tie D&G, ale ako sama vravíš, to sú už skôr malé kabelky...:)
    a nemôžem si pomôcť, ten prvý D&G look je skvelý!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ANOOOOOOOOO
    http://www.facebook.com/pages/Ledvinka/300030496745673

    OdpovedaťOdstrániť