search in this Website

pondelok 4. júla 2011

Prvý profesionálny fashion blog a značky so 70% zľavami?

     Mala som tú možnosť zúčastniť sa na tlačovej koneferencii internetového módneho klubu Stilago. Samotná tlačovka bola veľmi príjemná s výbornými talianskými raňajkami a bonusom 40 eur na nákup produktov, ktoré má Stilago vo svojej ponuke. Čo vôbec Stilago je, ako funguje a či ma ich koncept oslovil sa dočítate na najbližších riadkoch. :)


Stilago v skratke:
     Stilago funguje od novembra roku 2010 a dnes už pôsobí aj v okolitých krajinách ako sú Česká republika, Rumunsko, Slovinsko, ale mimo iného aj Grécko. Funguje najmä vďaka spoluráce s množstvom zahraničných partnerov vďaka ktorým ponúka niektoré popredné značky so zľavami až do 70% a to prostredníctvom nákupu cez internet. Toto nakupovanie je spríjemnené aj vďaka tomu, že tovar  sa platí prostredníctvom dobierkovej služby (teda až po jeho obdržaní) a je možné ho vrátiť bez udania dôvodu.



Prečo ma Stiliago neoslovilo
     Napriek tomu, že sa jedná o zaujímavý koncept sa mi nedá nevytknúť niekoľko vecí. Aby ste ma správne pochopili. Mať možnosť nakúpiť si drahé značky v limitovanom čase a množstve za neuveriteľné ceny je hádam sen každej fashion maniačky. Ak by popredné módne domy vyčlenili časť kolekcie aj pre smrteľníkov, bol by to veľmi zaujímavý marketingový ťah, nakoľko nepochybujem o tom, že "nákaza" takouto značkou by u nejedného smrteľníka spôsobila navnadenie a postupne by sa stal zákazníkom danej značky aj za reálne ceny. Toto však nie je prípad Stilaga. Z toho čo som mala možnosť počuť a z toho čo som mala možnosť pozorovať na ich internetovej stránke je Stilago jednoducho outletové centrum, napriek tomu, že sa tak neprezentuje. Má síce v ponuke niekoľko zaujímavých značiek, ale prevažná väčšina sú pre náš trh neznáme a čo je horšie v mnohom prípade aj nezaujímavé značky, ktorých produkty sú aj po zľavách často dosť predražené. Ak sa v ponuke mihne nejaká tá známejšia značka, nejdená sa zväčša o kúsky z najnovších kolekcií, mne to skôr prišlo ako "to čo zostalo".  V žiadnom prípade nehovorím, že sa nedá v ich ponuke nájsť nejaký ten skvost, ale chce to pevné nervy.
    


Na tlačovej konferencii sme mali možnosť vidieť tri hostesky odeté v oblečení ponúkanom klubom Stilago a ja sa sama pýtam, "pre boha, prečo"? Kto toto stajloval? Kto toto vyberal? Resp. toto má byť to čo sa dá u Vás kúpiť? Tak v takom prípade , nie ďakujem..

Stilago a profesionálny fashion blog
     No a postupne sa dostávame k "prvému profesionálnemu fashion blogu". Hm. Reálne ešte nefunguje, takže ťažko hodnotiť niečo, čo ešte neexistuje. Ale v podstate si to predstavujem ako blog zameraný na podporu predaja obohatený ochutnávkami so svetových prehliadok, ak sa pošťastí aj rozhovormi známejších ľudí, ktorí sa ako tak vo fashion priemysle pohybujú. Písať ho bude istá Michaela Šimková, ktorá ak som správne pochopila nikdy svoj blog nemala a písaniu fashion príspevkov sa nevenovala. 
     Takže opäť sa pýtam sama seba? Čo robí blog profesionálnym? Má niekto kto nikdy fashion blog nepísal právo označiť svoj nový blog za profesionálny? Nebudem to viac komentovať, evidentne sa máme na čo tešiť...

Zhrnutie
     Stialago má ambíciu stať sa lídrom v tomto segmente v strednej a východnej Európe. Ak som správne zachytila, tak dnes majú len na Slovensku evidovaných 100 000 členov. Jedným z nich som aj ja. A nenakupujem. Preto by ma zaujímalo koľko majú reálnych zákazníkov a kto tí zákazníci sú? V každom prípade im prajem úspech. Ale mňa so svojim sortimentom zatiaľ nezaujali. Uvidíme s čím príde ich fashion blog o ktorom na tlačovke veľa počuť nebolo. 


Dajte mi vedieť čo si o tom celom myslíte..
Xoxo, Katka

23 komentárov:

  1. Stilago nepoznam, ale este aj ked sa pozriem na layout tej stranky, mne to pride rovnake ako fashion days...cez nich som nic este nekupovala, ale zucasnila som sa ich outletu v BA co mali nedavno jeden tyzden otvoreny...znacky - ziadna vyhra ale dali sa najst aj zaujimave kusky, celkovo to boli povacsinou kvalitne usite modely (ale je prava ze ja som bola na VIP otvoreni) a v relativne normalnych cislach (38, 40, 42,...) ale vyraz 'co zostalo' mi pride celkom trefny...co som si tam akurat zgustla, boli kozene kabelky (napr betty barclay za 20 eur, aj ked tie som brala do daru mame a segre...moj styl to nieje :()

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nepoznám, a súhlasím s Janou že aj mne to trochu pripomenulo Fashion Days v Pop-up outlete :D fajn veci, ale vačšinou nám neznáme značky...Stilago tiež nepoznám, ale tak uvidíme..a tie hostesky - napravo som zvládla, naľavo strašné hrozné a v strede len hrozné :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne to pripadá ako rakúsky Parndorf len v elektronickej podobe.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. to sako na tretej slečne má krásnu farbu !

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Děkuji za komentář, ani mně už se fotografie nezobrazují, takže bude chyba někde u mně. Nahrávala jsem je tam přímo z internetové stránky, takže se mohlo stát, že byla zrušená. Nicméně jde skutečně o tetování bílým inkoustem. Ačkoli na fotografiích vypadá tetování jako "vyryté", zkrátka s reliéfem, je to jen z toho důvodu, že je toto tetování čerstvě zhotovené, po nějakém čase, až se pokožka zklidní, reliéf zmizí a tetování je klasické, hladké, jen s rozdílem barvy inkoustu. Mě nejvíc zaujal ten fosforeskující, přijde mi originální. Jinak děkuji za tip, určitě se na jeho práce podívám! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tiež mi to pripomína fashiondays... napísala si to super, dík za takýto insiderský pohľad...
    a k oblečeniu tých slečien... no zúfalstvo, inak to nazvať neviem... hlavne tá stredná :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jsem členem Stilaga a připomíná mi to Fashion days nebo Big Brands. Oblečení hostesek nic moc, líbí se mi akorát štay na slečně vpravo.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. stilago poznam a clenom som sa stala kvoli riasenke:), ale pripomina mi to fashion days...
    a inak suhlasim s tvojimi slovami, asi by ma inak ani nenapadlo takto sa nad tym zamysliet..

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Stilago je konkurencia Fashion days takze je uplne normalne, ze sa vam to podoba...


    Veronique a čo sa ti preboha na nich páči? sú mdlé a obyčajné a modelke sa absolútne nehodia.. ešte aj tá bundička je zle zvolený doplnok.. :/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. O Stilagosom ešte nikdy nepočula... Neviem odradilo ma už len to, ako sú tie hostesky oblečené, keď sa venujú móde tak si na tom mali dať záležať, prvý dojem je veľmi dôležitý...

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Stilago poznam a hadzem do jedneho "nic moc" vreca s FashionDays a inymi nakupnymi klubmi.. Tiez mi to pripada ako nejake zvysky a outlet, nic ine to ani nemoze byt. Co som bola vo Fashion Days outlete, tak to na mne nezanechalo nejaky pozitivny dojem.. Citila som sa tam trochu ako v seconhande.
    A s tym blogom suhlasim... Z trendov vypichnu to, co im akurat pojde do predaja. Mozno ta profesionalita bude spocivat v tom, ze jej za to budu platit.
    Hostesky skoda komentovat, minimalne im to oblecenie mali vyzehlit! A ani ta reprezentativna vzorka nevyzera velmi aktualne, okrem toho, ze je to komplet strasne.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Veľmi dobre si to napísala. Ja sa tiež pripojím k tým, ktorým to pripomína fashion days (na ktorom som zaregistrovaný, ale ani raz som nič nekúpil a tuším som sa aj odlhásil, keď sa to dá, lebo ma len spamovali mailami :D)
    S týmto podľa mňa veľa vody nenamútia...
    a k tým slečnám, resp. k ich outfitom sa radšej vyjadrovať nebudem. Aj týmto chcú prilákať ľudí? No to by som musel byť opitý a vrecom zemiakov udretý aby som po tomto na nich čo i len klikol. Otras.
    Profesionálny blog? Súhlasím so Zannou, že všetká profesionalita začina a končí v tom, že jej za to asi budú platiť. That´s it.
    Nikdy nepísala, neblogovala a už to chce robiť profesionálny blog.Bože, už len ten názov. Profesionálny blog, nie je to už potom rovno fashion webovka? Ale nič to, počkáme, uvidíme.
    DOpredu ten blog zatracovať nebudem. Ale i tak.... stále mi príde vtipno, "profesionálny blog". Och. My amatéri :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. hmm ďakujem za koment, Tamara je naozaj úžasná, ale nielen s módnymi outfitmi :) táto značka vyzerá divne, ale páči sa mi tá oranžová peňaženka, ak to je peňaženka,inak veľmi zaujímavý blog

    OdpovedaťOdstrániť
  14. nápad je to skutočne dobrý, ibaže kameň úrazu je presne tam, kde si napísala. Outlet a myslím si, že aj napriek dobrému prezentovaniu a podobne, často sa produkty predražujú a firma i tak získa to čo chce, ibaže za zástenou akéhosi samaritánstva :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Jak jsem tak četla a viděla, tak teda nic moc :D.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. podla mna, ta hostestka co ma tie saty napravo... nie je to AZ TAK ZLE:)
    ale s modou a trendom.. to asi nema nic spolocne:)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. ja som o tom nikdy nepocula, ale po pozreti stranky ma to moc nezaujalo :(

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Katka, kde si nám zmizla? Už dávno tu nebol nový príspevok.(

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Super lovely blog!

    xoxo,

    colorrmenana.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  20. o stilagu vím, jsem tam zaregistrovaná, ale nic jsem si zatím nekoupila...

    http://barbarachantre.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Bude este nejaky novy prispevok?? alebo je to koniec?

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Anonym vdaka za opytanie.. momentalne pripravujem jeden novy projekt ... takze urcite nie je koniec ... len mozno sa presunie tento blog niekam inam .. uz coskoro ..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  23. taky se přídávám a souhlasím, že mi to hodně připomíná Fashiondays a Stilago :))..jinak hezkej blog

    OdpovedaťOdstrániť