search in this Website

piatok 15. apríla 2011

Topánkové faux pas pre rok 2011

     Každý rok sa nájde v móde pár prešľapov, ktorým by sme sa mali vyhýbať.. :) Samozrejme, sú aj také módne "trapasy" ako trčiace tango nohavičky, alebo omylom vykúkajúca a neladiaca podprsenka, ktoré budú módnym faux pas navždy. Ak Vás ale zaujíma čomu sa tento rok vyhýbať vo svete topánok, čítajte pokojne ďalej.. 

1. Cenovky na topánkach


     Najsmutnejšie na tom je, že ono by to ani taký "trapas" nebol, ak by si to z času na čas zabudla dať dole nejaká tá celebritka, ktorá má na každú akciu aj tak nové topánky..  Ale to, že niektoré dámy, slečny, ženy.. tento detail absolútne ignorujú ma udivuje. Kúpia nové topánky, hodia do skrine a po čase sa v nich nesú ako najväčšie "pávice". Omyl dievčence.. Takto si veru pochvalu nevyslúžite!

  A preto, ak máte rady svoje vysoké topánočky, urobte im malú láskavosť a strhajte z nich tie obludné lepiace pijavice hneď ako si ich prinesiete z obchodu domov... A celé, nie že tam zostanú také nechutné otrhance!

2. Silonky v topánkach s otvorenou špičkou


     Je mi úplne jedno, že ste možno nadobudli milný dojem, ako to vidno nie je. Veru je! A tento rok sa Vám to milé dámy len tak neprepečie! Ak sú ukrutné mrazy a Vy by ste to bez siloniek nevydržali, tak asi nie je vhodný čas na topánky s otvorenou špičkou, však? 

ALE POZOR! Aj tu je riešenie. Ak vsadíte na farebné, krikľavé, prešívané (skrátka akékoľvek okrem telových) siloniek máte šancu z fashion faux  pas urobiť módny hit!

3. Zničené opätky


     Ak Vám trčí klinec na podpätku neznamená to, že Vám topánočky budú viac klopkať, ale len to, že je na čase navštíviť obuvníka! Nie je nič horšie, ako keď si nahodená manekýnka kráča po nákupnom centre a za ňou sa ozýva ozvena "klinocového pochodu". Horšie už môže byť azda len škrípanie kriedou po školskej tabuli a vidličkou po tanieri. Alebo sa mýlim? :)

Takže, milé moje ženy. Pomaly sa dostávame do letnej sezóny, tak si otvorte ten botník a prezujte si pneumatiky na svojich krásnych a milovaných topánočkach... ;)

4. Bosorácke špicáky


     Tak TOTO, rozhodne nie sú TOP topánky tejto sezóny.. Neopovážte si ich obuť! Nie, tu neexistuje žiadna výnimka! Už ste predsa dosť veľké na to, aby ste sa naučili povedať NIE! :D

Ps: nemýlte si prosím "bosorácke špicáky" s topánkami s jemným nádychom špicatého predku a lá Louboutinova klasika. To máte samozrejme povolené.. ;)


     Faux pas v doslovnom preklade z francúzštiny znamená "nesprávny krok".. Ja pevne verím, že takýchto nesprávnych krokov a prehreškov v topánkovej móde budete mať tento rok čo najmenej. :)
Xoxo, Katka

ps: Verím, že oceníte a zároveň ospravedlníte moje i-phonovské fotografické umenie v prvých troch fotkách. (Bohužiaľ, bosorácke črievičky sa u mňa v botníku nenachádzajú, takže toto som Vám už naozaj nemohla sprostredkovať z prvej ruky! :D)

33 komentárov:

  1. tento článok je super! :)) chválim!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. výborné :)

    http://www.sweetladylollipop.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. už jsem chtěla psát, jak jsem na sebe hrdá, ale poslední věc to zabila, protože jedny tyhle špičaté krásky, které mimochodem vypadají stejně jako na fotce :D jsem si koupila :D kdysi a měla je jen jednou na noze :D a už nikdy víc :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Baby deikes

    Bezega, ale veď ono to bolo jeden čas v móde.. :) Ja netvrdím, že nie... Dokonca sama som podobné vlastnila. No tento rok by som ich jednoznačne na svetlo sveta nevyťahovala :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Se vsim souhlasim obouma rukama! Ale co me opravdu dokaze vytocit jsou ty cenovky na podrazce. Pro me je k nepochopeni jak na to nekdo muze zapomenout, a ze tech slecen je az az.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. :DDDD skvely clanok :D minule sa mi to presne stalo s tou cenovkou, po dobehnuti z domu na autobus, som si v buse pekne odstranovala nalepky, nastastie boli priesvitne a boli iba o type obuvi :)

    inak, skvely clanok, skvele som sa pobavila, mali by ho vytlacit do bajecnej zeny, pretoze na zastavkach vacsinou citaju zeny toto a vacsinou maju na sebe presne tieto preslapy :P

    ps. neznasam bajecnu zenu!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Adriana už aj mne sa podarilo "za jazdy" odstraňovať tie priesvitné sviňuchy.. :) a obávam sa, že práve tento článok by v báječnej žene nikdy neotiskli.. :D

    ps: je slovo báječná vôbec v slovenčine spisovné? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja ťa žeriem :D
    Znova skvelý článok!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Neuveríš moja, ale ja som si prešla všetkými 4 faux pas :D, ale to som bola o pár rokov mladšia a hlúpejšia, teraz si už dávam pozor :))).

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Pastelka :* kúsok zo mňa prosím ťa nechaj ;)

    Timčur.. šak toto, že tááá minulosť :D neboj sa nikomu to nebonznem :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Skvelý článok! Úplne som ho zožrala na jedenkrát :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Uplne suhlasim, najhorsie su tie spicaky a silonky. Ale este horsie su v sandalkach, aj to som uz velakrat videla!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. no s tymi spicakami mas pravdu ...to je strasneeee

    OdpovedaťOdstrániť
  14. jej, hned idem skontrolovat, ci nemam nahodou zabudnutu cenovku niekde...:D super post aj blog
    www.vidabellafashion.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Dakujem Vam vsetkym za nazory.. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. skvele si to vystihla... :) ja sa poväčšine pri registrovaní baby s takýmto "prešľapom" na nohe iba pousmejem... tie špicaté topánky naozaj nechápem, pôsobia na mňa ako nejaké orientálno/klaunovské :D

    http://dolcezuzka.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  17. perfektrní článek! úplně s tebou souhlasím, hlavně ty špičatý botky jsou šílený,ale přiznám se dobrovolně, že jsem je kdysi taky nosila :D

    OdpovedaťOdstrániť
  18. trefny clanok :) a tie spicaky sa mi nikdy nepacili, otrasne topanky

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Tak těchto trapásků se snažím vyhýbat už nějaký ten čas. Myslím, že mi to celkem jde =D

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Jedna, jedna, jedna, jedna!!! Vynikajici!!!:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Možno len podotknem, že neodlepené cenovky sú módnym faux - pás už riadne dlho a nielen u dám na vysokých opätkoch, ale na všetkých opätkoch, dokonca u pánov v slušnejšom modeli :( a tie špicaté topánky sú vhodné len ako zbraň, keď treba niekoho kopnúť do zadku

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Strašně nemám ráda tento typ špičatých bot. Vždycky, když v nich nějakou slečnu vidím, tak si říkám, kam při nakupování dala oči.
    To stejné s cedulkou na podrážce. Udivuje mě, že někoho nenapadne ji oddělat. Je to to stejné, jako když si koupím tričko a utrhnu visačku.

    OdpovedaťOdstrániť
  23. super clanek! mas ve vsem pravdu a co nejvic nesnasim z techto nesvaru je..vlastne vsechno :D ale nejcasteji jsem posledni dobou videla znicene podpatky, to je tak tezke zajit si je nechat vymenit?:)

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Kdyby si tak viděla moji spolužačku ona je jedno celé Faux pas! A to doslova! Slečna s tunou oranžového čehosi na obličeji, podpatky - polokozačky které nosí od září - špinavé, dodrbané, od bahna, a že by potřebovali vyměnit nové podpatky? Ale kdepak, ona tam má místo podpatků kolíky - a to myslím vážně! Její obvyklý denní outfit je čtyři trička, dvě mikiny a zimní bunda i ve 20° ´, hold slečna má asi štýl..

    OdpovedaťOdstrániť
  25. skvělý článek, opravdu se moc povedl a myslím si, že se bude některým slečnám opravdu hodit.
    Škoda jen, že Ti co to většinou potřebují nejvíc mají tu smůlu, že se k podobným skvělým článkům nedostanou :D
    Proto to v ČR vypadá jak vypadá..

    Jinak moc děkuji za krásný komentář a pochvalu :) moc si toho vážím!!
    Máš to tady moc hezké :)

    OdpovedaťOdstrániť
  26. a ještě jsem zapomněla dodat, že ty boty se špičkou upřímně nesnáším :D nějak mi nepadli do oka a příjdou mi opravdu ošklivé.
    Vždycky, když v nich nějakou slečnu či paní vidím, nechápu jak si to vůbec mohla obout.

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Fufu aj ja dakujem za pohvalu tiez si ju vazim... :) a este k tomu, ze tie co sa ich to tyka to necitaju...

    no nie tak celkom! neverila by si na kolkatich blogoch, ktore sa tvaria fashion som nieco podobne videla... :)

    a po zverejneni tohto clanku mi rapidne ubudli stali sledovatelia takze asi sa aj niekoho dotkol.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  28. naprosto souhlasim! A že je to na ulicích vidět dnes a denně... :-/

    OdpovedaťOdstrániť