search in this Website

nedeľa 23. januára 2011

Fashion outlet na Slovensku, fáma alebo realita?

     Možno sa už aj k Vám dostali chýry o najmodernejšom, najluxusnejšom a najväčšom outlete v Európe, ktorý má byť postavený už v priebehu tohoto roku na Slovensku.

     Či sa tento projekt naozaj zrealizuje neviem. Je možné, že sa opäť ozvú nejakí protestujúci, ktorým bude vadiť rozloha projektu, nejakí zelení ktorí budú ochraňovať zvieratá v tom priestore alebo nejakí bojovníci proti konzumnej spoločnosti rovnako ako to bolo pri projekte Metropolis (Zábavný komplex pri Bratislave), ktorý sa nakoniec pod ťarchou petícii nezrealizoval.
     Faktom však zostáva, že ako Bratislava tak aj Trnava sú vzhľadom na svoju polohu a blízkosť rakúskych, českých a maďarských hraníc jednou z najlepších strategických polôh na investovanie. Tak prečo nie ? Ja som za. :)






     Táto investícia za vyše 76miliónov EUR, ktorej prvá fáza (z troch) je naplánovaná na november 2011 má byť situovaná v trnavskom kraji, len pár kilometrov od Bratislavy a Senca v dedinke Voderady. 
     Projekt vo svojej prvej fáze sľubuje vyše 16 000m2 obchodnej plochy (zhruba 60 obchodov), zóny na oddych a relax, rôzne reštaurácie, bary a kaviarne, ale aj detské kútiky a dostatočný počet parkovacích miest.
     Aké obchody sa majú v objekte nachádzať sa mi zatiaľ zistiť nepodarilo. Ale musím uznať, že sa mi tento projekt pozdáva a myslím, že pri vhodne zvolenej koncepcii má šancu na úspech. 

ONE Fashion Outlet - Voderady - Slovakia from ONE Fashion Outlet on Vimeo.

     Tak ako? Tešíte sa na finálny výsledok? Ktoré outlety navštevujete teraz? Resp. moji českí čitatelia prešli by ste tých pár kilometrov navyše, aby ste sa dostali ku kvalitnému a lacnému oblečeniu?
Xoxo, Katka

22 komentárov:

  1. No, tak to som zvedavá, či sa to podarí....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá to síce sľubne, no a dúfam, že to aj vyjde celé tak, ako má, len dúfam, že to nebude sh*t ako Pandorf. :)


    http://dolcezuzka.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. som zvedava teda, aj ked moc v poslednej dobe nepreferujem tieto vsetky Oc, ale uvudi sa mozno tato akcia vide a bude sranda kedze to mam kusok od skoly , no sice dokedy s ato postavi aj na tej skole ucit budem! :D
    ale ak to bude tak pekene dizajnovo vyzerat ako ma tak budem rada.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ak to bude Parndorf II. tak nebrat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Neviem co tak nadavate na ten Pandorf.. Vsak aj tak tam vsetci chodite... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja osobne proti Parndorfu nemam nic :D Takze podla mna by bolo take nieco na Slovensku fajn :) Len som zvedava, ci to vyjde, lebo tych roznych projektov uz bolo...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja si myslim, ze zivotnost a tim padem i navstevnost outletu je hlavne o vyhodne poloze a samozrejme o obchodech. Napriklad v Cechach jsem nikdy do zadnych outletu nejela proto, ze tam maji pro me nezajimave znacky. Napriklad znacka Mango je proste neco, pro co do outletu nikdy nepujdu. Zkusenost s outlety mam z USA a tam jsem objevila take jen jeden jediny z tech vsech, kde jsem byla, ktery mi vyhovoval. Byl to mestecko plne DKNY, Victoria's Secret, Michael Kors, Betsey Johnson a potom treba cely obchod Converse plny tenisek za 10USD. Zajimave jsou treba taky outlety v Milane, kde se prodavaji kusy pouzite na prehlidkach/showroomech za desetinove ceny...Proste jet do outletu kvuli Zara, Mango atd. mi prijde scestne, kdyz tam maji 2x rocne slevy, ze koupite tricko za 199CZK. Jak to mate vy s outletama? Ten Pandorf vubec neznam...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja to tu nechcem.Ak si myslia,že sa sem rakúšania budú trepať za týmto..

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Loli dobry postreh.... Tiez som nazoru, ze velmi vela zalezi na znackach. Lenze mam aj negativnu skusenost so "znackovymi outletmi" V Bratisleve otvorili jeden kde sa nozaj dali dostat topabky od Manola, ale za take ceny ze by som to outletom nikdy nenazvala.. Takze toto je problem. Premrstene ceny v takychto outletoch... smaozrejme, ze ho asi za rok zavreli.. A to mal aj dobru polohu.. Hold uvidime co nam prinesie tento projekt.
    ps:
    Pandorf je v rakusku kusok od slovenskych hranic... vyhodne sa tam da nakupit napr sportove oblecko..

    ps2: take milanske outlety by som u nas brala... ;) len blbe, ze mne by tie modelkovske modely priamo z mol boli male.. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. predpokladám že podľa toho ako to býva na slovensku by to bol outlet outletu.

    ale oceňujem architektonický koncept:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. babo ja vsadzam na to, ze tak drahy a financne nakladny projekt si nemoze dovolit zly tovar , ktory by sa nepredaval. Potrebuju navratnost .. taj hadam to bude stat za viac ako za architektonicky koncept.. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. keď ja neviem, či by niekto zo západu išiel ďalej ako do bratislavy.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. neviem koho si myslela tym "zo zapadu" v kazdom pripade vsetko ukaze cas.. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. uvidi sa...bolo by to skvele, najma pre slovakov, ale asi vyhodnejsie by im to bolo psotavit v AU, HU, alebo CR...myslim ze tam by bola vyssia predajnost...

    OdpovedaťOdstrániť
  15. ach bodaj by!! vyzerá to krásne :)
    <3 <3 <3
    http://fashionfairyblog.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Nie je outlet ako outlet. Ak tam budu fakt kvalitne veci a oplati sa, tak ano. Ja velmi rada chodi do Holandska, do Roermondu, tam sa to fakt oplati.

    xx
    M.
    Times Like Mine

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ja do Parndorfu nechodim, takze si mozem dovolit nadavat :)
    Je to tam predrazene a maju prd... Vsetko rozhadzane, znacky nic moc...
    Absolutne suhlasim s Loli, tak nejak si predstavujem aj ja outlet... Ale tazko porovnavat so statmi, kedze tam je vsetko co sa tyka oblecenia lacnejsie a dostupnejsie.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. ja som minule čítala rozhovor o tom..a že vraj to vyzerá doasť sľubne

    OdpovedaťOdstrániť
  19. myslim si, ze co sa tyka polohy, lepsiu v strednej europe nenajdeme :-) urcite by ma to potesilo, momentalne navstevujem http://www.fashion-arena.cz/cz/index.php . Asi najznamejsi a najvacsi v Prahe...

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Stále rozmyslam prečo outlety u nás moc nejdu. Môže to byt aj tým že sme hrozne konzervatívna krajina a ľudia si radšej za 100 EUR poplatia účty, alebo kúpia niečo užitočné do domácnosti a nekupia si Krásne červené lodičky. :-( a hlavne mame nižšie platy ako v zahraničí tak bohvie či sa to ujme. Ak hej určite tam budem chodiť častejšie ako do Parndorfu( čiže viac ako raz za pól roka) :-)))

    OdpovedaťOdstrániť