search in this Website

streda 1. decembra 2010

Vystrčte hlavu zo šedivého davu! SASHE.sk

    "Ježiš, to je krásne. Odkiaľ to máš?" "Zo SASHE predsa."  ;)

     Čudovala by som sa ak by ste podobný rozhovor v poslednej dobe neviedli vo svojom okolí aj vy. Sashe je totiž momentálne najpopulárnejší slovenský internetový obchod s handemade výrobkami a počaroval hádam každému koho poznám.
     Že neviete o čo sa jedná? :) Do tajov tohoto projektu Vás s mojou pomocou zasvetia jeho samotní autori... ;)



PO LOPATE! :)

Znamená niečo slovíčko "Sashe"? Ako ho vyslovujete vy? A čo je vlastne www.sashe.sk zač? 


     Keďže web SAShE.sk bol kedysi niekoľko rokov priestorom, kde som predávala len svoju náušnicovú tvorbu, názov vznikol spojením mena Saša a anglického "she", teda zámena "ona". Keď sme SAShE otvorili aj pre iných šikovníkov, mal už web celkom slušnú návštevnosť a preto sme nechceli meniť názov, na ktorý boli návštevníci už zvyknutí. SAShE sa celkom uchytilo, aj keď názov vyslovuje každý trošku inak, po svojom. Aj ten názov máme originálny, každý si z neho môže spraviť svoju vlastnú verziu :D Podľa vzniku slova by sa mal názov čítať "Saší", ale podľa našej nedávnej ankety na Facebooku to väčšina ľudí číta "Saše", takže si aj my v redakcii postupne zvykáme :) No a SAShE je momentálne priestor pre vyše 1.600 šikovných ľudí z celého Slovenska, ktorí tu prezentujú vyše 50.000 originálnych vecí, šperkov, tašiek, módy, doplnkov, obrazov... Okrem toho je to už aj slušná komunita ľudí, ktorí si vymieňajú názory a skúsenosti s výrobou originálnych vecí, píšu blogy, komentáre, vytvárajú zaujímavé módne výbery, kolekcie a trendy z vecičiek na SAShE. Skrátka je to taký veselý a farebný web :)


Kto prišiel s počiatočnou myšlienkou a prečo? A kto sa za týmto projektom skrýva dnes?

     Ako som spomínala, SAShE bola pár rokov dozadu moja značka šperkov, pod ktorou som vyrábala uletené kolážové náušničky, o ktoré bol taký záujem, že časom som už nestíhala napĺňať dopyt. Mala som dojem, že slovenské baby sú totálne vyprahnuté po originálnych, "neokukaných" veciach, že chcú vyniknúť v dave a mať niečo špeciálne. Tušila som, že na Slovensku existuje kopec šikovných výrobcov a potrebovali by len podobný web ako mám ja. Podarilo sa mi presvedčiť môjho frajera Juraja, ktorý graficky aj programátorsky stojí za celým projektom, aby sme web otvorili aj iným výrobcom. Nakoniec z toho bol rok práce :) Že nakoniec príde také obrovské množstvo autorov a predvedú také skvelé veci sme ani netušili, ale nesmierne nás to teší. Na SAShE po vyše roku jeho fungovania stále pracujeme najmä my dvaja s Jurajom. Ja už našťastie na plný úväzok a aktuálne sa začíname obzerať po rozšírení našej redakcie, či už o interných pracovníkov alebo šikovných redaktorov, pre ktorých chystáme špeciálny priestor.


Koľko je už SAShE na svete a ako sa vyvíja? Načo sa môžeme tešiť do budúcna?


     V októbri sme oslávili rok fungovania. SAShE sme na spustenie pripravovali takmer rok, nechceli sme nič zanedbať a vypustiť do sveta neúplný projekt, čo sa nám myslím vrátilo v podobe jeho úspechu. Juraj programátorsky SAShE dosť "vyhýčkal". Užívatelia sú spokojní a za rok fungovania sa podarilo vytvoriť na ich prianie, aj na základe našich nápadov, kopec ďalších noviniek a vylepšení. SAShE je živý organizmus, ktorý je v podstate stále vo vývoji. Osobne ma najviac teší, že sa nám spoločne s našimi návštevníkmi podarilo na webe vytvoriť pohodovú a inšpiratívnu atmosféru. Že k nám baby rady chodia pokochať si oko peknými vecičkami, spraviť si náladu, počítať si o móde, kúpiť si niečo pekné pre radosť alebo ako darček. Do budúcnosti pripravujeme veľkú novinku - spomínaný pridaný priestor pre všetkých šikovných redaktorov, ktorí sa nám na webe zbierajú, ľudí s dobrým okom na módu, schopných písať zaujímavé články, fotiť, robiť rozhovory. Vznikne z toho skvelé "čítanie" pre všetkých, ktorí majú radi originálnu a fresh módu, hľadajú fashion vychytávky, info o aktuálnych akciách týkajúcich sa módy, dizajnu. Nechajte sa prekvapiť ;)

Aké boli ohlasy na Vašu vlastnú kolekciu a plánujete niečo podobné zopakovať?

     Letná SAShE kolekcia s motívom SAShE Lady a SAShE Addict by Lucy Hudec bola proste skvelá. Letná, veselá, hravá, festivalová. Vypredala sa veľmi rýchlo a potešila verných fanúšikov, keďže náklad tričiek, tašiek a odznakov bol veľmi malý, ušlo sa len tým najrýchlejším, ale aspoň ide o vzácne kúsky ;) Comeback SAShE Collection sme chystali už k Vianociam, bohužiaľ čas nám to nedovolil, ale na jar alebo k letu opäť prekvapíme niečím novým pre pravých SAShE fanúšikov. Radi by sme opäť využili originálny girlie rukopis LucyHudec.  

Čo hovoríte na konkurenciu? napr. handmade.sk?

     Vieme o ich existencii, ale nemáme príliš čas to analyzovať. Myslím si, že je to na zákazníkovi, ktorý projekt si vyberie a kde sa dobre cíti. My robíme všetko pre to, aby bolo ľuďom na SAShE dobre.

A na záver. Ak by ste mali jednou vetou povedať, prečo by si ľudia mali kliknúť práve na Vašu stránku aká by bola?

SAShE je farebný svet, ktorý vám pomôže zabudnúť na bežné starosti a vystrčiť hlavu zo šedivého davu :)


Na otázky mi odpovedala Saška Šmidáková, za čo by som sa jej týmto spôsobom veľmi rada poďakovala. Takže ešte raz Ďakujem. ;)


Ako sa páči Sashe.sk Vám? Už ste si niečo vybrali? To by som Vám veru radila, lebo už o pár dní sa bude dať na mojom blogu vyhrať poukážka na nákup na tejto vymakanej stránke. ;)


15 komentárov:

  1. Pekná stránka s peknými vecami :) Človek by si veru vedel vybrať.
    ááááá ja som to čítal správne :P :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Keby som mala peňáze:D,tak by som to všetko vykúpila;)Chválim tých ľudí:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. už som sashe nedávno objavila... super že je to tam take jedinečne a originalne :)

    http://fashionfairyblog.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vybrala, vybrala - tam je vždy čo vyberať :-)
    Pekný rozhovor!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na Sashe su krasne vecicky, uz som rozmyslala, ze si nieco kupim, len som sa k tomu zatial nedostala

    OdpovedaťOdstrániť
  6. dakujeem;) a preco nemas rada zumbu? inak su tam niektore kraasne veci

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Děkuji za hezký komentař,moc mě potěšil!:) Máš moc hezký blog.Hlavně ta úvodní fotka je skvělá!:)
    http://dasdushablog.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. prave dnes mi prisli dvoje nausnice zo sashe.sk :)To bude tym, ze nakupovanie na Sashe je celkom navykove :).

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Iva dakujem :)

    Zanna neviem , proste ju neznasam... :)

    Alafeta suhlasim s tym, ze je to navykove :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Dlhšie navštevujem stránku a pravidelne :) nemôžem sa v vynadívať, šikovný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Klaudi ale ja mám rozhovór... :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Woow! Díky! Určitě si hned něco objednám!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. WOW, doteraz som o tom nepocula, klikla som na stranku, a kraaasne veci! :)
    skvely clanok!

    ***

    OdpovedaťOdstrániť