search in this Website

sobota 13. novembra 2010

Surovosť surového mäsa


     K tomuto článku ma inšpiroval Patrik (TU), ktorého post ma donútil zamyslieť sa nad mierou vkusu. Mám pocit, že fotky povedia viac. Ale pár slov predsa len nezaškodí. 






     V každej oblasti existujú hranice, ktorých prekročenie považujem za faux paus. Takéto hranice má aj móda. Nosiť na sebe surové mäso, ktoré podlieha hnilobnému procesu na verejnosti je pre mňa viac ako nechutné. Tu už končí sranda, tu mi začína byť zle. 

     Ak sa niekto fotí pri zabíjačke a považuje sa to za umenie (Pozri Patrikov post), ok. Ak sa niekto na titulnej strane časopisu objaví v "šatách" z mäsa, ok. Možno nás to donúti zamyslieť sa. Ak sa surové mäso použije v rámci nepoužiteľného umenia, ktoré má v ľuďoch vyvolať rôzne emócie nemám  s tým najmenší problém. ALE! ak je niekto tak sprostý, že si na seba oblečie mŕtve hnijúce mäso a ide s tým medzi ľudí tomu hovorím choré. 
     Alebo toto je showbiznis? Toto je svet okolo nás? Prekračovanie hraníc vkusu len za účelom reklamy? Ďakujem, neprosím.



     Týmto článkom som Vám chcela povedať, že Lady Gaga pre mňa nie je módnou ikonou, ale odpadom. Jej štýl sa hodí napodobňovať akurát tak na halloween a pri jej módnych excesoch sa mi zdvíha žalúdok. 

Prečo ju máte radi? Prečo jej prejde aj to najnechutnejšie?
Xoxo, Katka

23 komentárov:

  1. Ja si pamätám, že týžden pred touto udalostou som sa zamýšlal nad tým, že L. Gaga už asi nepríde z ničím novým a že už začína byť...nudná.
    A po tomto Evente som ostal pozerať ako PUK :O
    Nečakal som, že spraví niečo takéto.
    Je to nechutné ale treba zasa uznať že je to ozajstná umelkyňa!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Silná káva, nechutné, nevkusné...nič umelecké, nič výpovedné v tom nevidím. Tie modely z tých farebných kondomov boli vkusnejšie. Zaráža ma skôr, že ten nevkus sa publikuje ako umenie.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tiez som o tom pisala este v septembri a podla mna je to nechutne :/
    http://skyhighstylez.blogspot.com/2010/09/insane.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. aké párky by boli podľa vás naj na náhrdelník? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja ju neznášam, nemám ju rada, takže sa absolútne stotožňujem s tebou aj s tvojím skvelým článkom !

    OdpovedaťOdstrániť
  6. No počkať počkať. Ja som si myslela, že ten jej mäsový kostým je vyrobený z nejakého latexu, alebo gumy, jednoducho z niečoho čo ako mäso vyzerá!!!! Ale toto ma fakt dostalo!!! Živé mäso??? A čo príde nabudúce? Bude ovešaná ľudskými amputovanými končatinami či vnútornosťami???

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Timbo a vies, ze by ma to neprekvapilo?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak v prvom rade dakujem za odkazanie na mna :)
    A teraz k teme. Asi vies aky mam na toto nazor. Najprv, ked som tuto "kreaciu modnu" videl, tak som bol na tom, ze je to len napodobenina masa (tak mi to bolo referovane). S myslienkou "Som pre vas len kusom masa" som sa stotoznoval a pacila sa mi. No ked som sa dozvedel, ze Gaga mala na sebe skutocne maso zo skutocnych zvierat, tak to ma dostalo a ostal som znechuteny. Skutocne... Uznavam, ze ja ako vegetarian mozem mat na toto skresleny pohlad, kedze ja osobne nechytim do ruk ani platok sunky (skutocne) ale neviem si predstavit, aby som mal na sebe kila masa... Z tohoto sa mi zdviha zaludok a s tymto si Lady Gaga u mna pohorsila...
    A ano, mal som ju rad. No zas nemozem povedat, ze tymto som ju znenavidel alebo nieco podobne (jej hudbu mam celkom rad ale uznavam, ze je rychlo opocuvatelna), no uz sa na nu pozeram inak. Ako na zenu, ktora je ochotna na seba nahadzat kusy zvierat...
    Cize este raz dakujem a suhlasim s tebou. Toto jej /aspon u mna/ neprejde.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Patrik, nikde som nenapisala, ze ju nemam rada. Mne sa jej hudba zvacsa paci. Ja hovorim len tolko, ze Gaga je pre mnohych modnou ikonou a prave tou pre mna nie je. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. konečně někdo kdo má stejný názor. teda skoro, já nemusím ani její hudbu (tím míň její pornografické klipy)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Sherine jej klip som nikdy nedokazala pozerat do konca :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. to je humus!Je mi opravdu zle! Asi budu zase vegetariánem!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ja ju zboznujem.Podla mna je skvela.Originalna.A btw...keby si sa trochu zamyslela a hladala nainternete zistila by si ze tie saty naozaj niesu zo skutocneho masa.Treba siprecitat aj americke stranky nie len trapne slovenske bulvarne platky.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ivanka po prvé. Ver mi, že zdrojom pre tento článok mi boli práve americké stránky. A po druhé moja otázka neznela kto ju miluje, ale prečo ju považujete za módnu ikonu... Pretože módnu ikonu zvyknú ľudia napodobňovať. Oblečieš si zajtra do školy surové mäso?

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Saty BOLI z praveho masa. Teraz sa planuju "konzervovat" a zachovat.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. fuj, fuj a ešte raz fuj!! ako čo je veľa, to je veľa :)!

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Aaaa. Je ráno, ešte som neraňajkovala a po tomto už asi ani nebudem .)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. fuj....to je nechutne a neverim, ze si to dala koli tomu, ze sa jej to paci alebo sa v tom citi dobre...preco si to teda obliekla-lebo je sprosta a uz nevie ako na seba upozornit...
    dik za tento clanok!
    ***

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Já ji také nemám ráda, písničky má některé hezké, ale nemusela by se kvůli tomu předvádět.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Mám ju rada priam ju milujem aj jej povahu a aj jej hlas a jej pesničky...veľmi sa mi páči že je iná ako ostatný...a ako už gaga povedala: ONA NIE JE CELEBRITA ONA JE UMELKYŇA! Gaga je iba kreatívna a mne sa to napríklad páči :)...a ak by niečo, nebolo to hnijúce mäso! a aj Leoš Mareš sa tiež obliekol na SuperStar do mäsa a nikto sa o to nezaujímal!

    OdpovedaťOdstrániť
  21. a prečo je módnou ikonou? lebo vždy príde z niečím novým a dobrým...a pár iných speváčok a umelkýň ju aj napodobňuje...:)

    OdpovedaťOdstrániť