search in this Website

nedeľa 28. novembra 2010

Keď zvieratá musia zomrieť... pre módu

     Dokonalé karikatúry Achrafa Amiriho som Vám už na svojom blogu priblížila TU. Jeho nové dielo je však natoľko zaujímavé a emotívne, že som sa s Vami musela podeliť. Verím, že konečne si aj milovníci zvierat nájdu na mojom blogu to svoje. Je zaujímavé vidieť realitu v kresbách.. a ešte k tomu tak pravdovravných... 





     Musím sa priznať, že mi je ľúto tých zvierat, aj keď sú len takto nakreslené. Kam to ten náš svet speje? A mimochodom bola by som rada ak by ste túto tvorbu zdieľali ďalej a aby sme spoločne ukázali našej spoločnosti čo si o tom myslíme. Kto je za?

18 komentárov:

  1. Ja si nemôžem pomôcť, ale akonáhle vidím, ako sa na zvieratách pácha nespravodlivosť, tak plačem a cítim ako mi zviera srdce. K zvieratám by sme sa mali správať úctivo, ako to kedysi robili v starých civilizáciách. Som si zároveň vedomá toho, že človek nikdy neprestane zvieratá zabíjať, ale keď, tak nech to robí aspoň takým spôsobom, aby to zviera čo najmenej trpelo :(((((( už sa mi o tom aj ťažko píše, hneď sa mi derú slzy do oči :(((((

    OdpovedaťOdstrániť
  2. presne o tomto mám už mesiac rozpísaný článok..:D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. úplne súhlasím... ja už som sa pokúšala aj o vegetariánstvo, nakoniec som zostala pri tom že jem len kuracie maso a nič iné... Ale kožuchy (tak ako na týchto obrázkoch) - ZAKÁZAŤ!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. zvieracie motívy milujem, kožušinu milujem, vzor krokodílej kože.. no som hotový z neho... no toto je jediný okruh vecí, kde schvaľujem a podporujem nosenie "FAKE"u... radšej umelú kožušinku, opasok len s imitáciou krokodílej kože... je pravda, že kožené veci sú krásne a kvalitné, ale každý rozumný človek sa pozastaví nad tým, že...ehm...moja kabelka sa prednedávnom ešte plazila...

    možno ma ukameňujete, ale niektoré veci mám kožené - peňaženka, rukavice, ... no sú to dari, sám by som ich kúpu dlhšie zvažoval...

    ale, aby som to nejak ukončil... kožuchom jednoznačné NIE!!! minimálne v mojom šatníku...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Uplne sa stotoznujem s postom, budem ho zdielat dalej.
    Kozusiny v dnesnej dobe su podla mna jednym velkym barbarstvom a som proti tomu. Ved ked mozeme mat umelu kozusinu, na nerozoznanie od pravej, tak naco zabijat zvierata? Podivne mi to pride.
    Zvieracie motivy, napodobenina koze, ok, ale len fake. Neviem si predstavit, ze by som mal na sebe pravy kozusch. Citil by som sa ako keby som mal na sebe mrtve zviera pohodene. Vlastne ono by to tak aj bolo. Proste mam k tomu odpor. DOma nemam nic kozene. Ani nechcem. Ked nieco kupujem, ako napr topanky, prva informacia je, ze ci su alebo nie su z koze.
    Clanok s podobnou temou som mal v osnove, takze si ma tym tvojim velmi potesila.
    AKo som vravel, odkazem na ten tvoj.
    Tie fotografie/obrazky su vystizne. Snad sa aspon par hlav spamata...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Umele kozusiny su uz dnes v porovnatelnej kvalite, stoja menej a nevrazdia pri tom zvierata..

    OdpovedaťOdstrániť
  7. já když myslím na tohle ale hlavně na to, že se na zvířatech testuje kosmetika..je z toho tak hrozně úzko, jsem znechucená, mám takovej pocit bezmoci a vzteku :((

    OdpovedaťOdstrániť
  8. veľmi dobre si urobila, že si načrela do tejto témy ... môj názor je rozpísaný na mojom blogu ale pointa je presne tá istá - stop pravým kožušinám !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Hezký článek:-) Souhlasím s tebou,ale mám pocit,že ti,co nosí opravdové kožešiny atd. je budou nosit stále:-(

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Chci kabát toho chlákpa. A aby mi ho večer přinesl osobně:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. hnusne co robia tym zvieratkam...:(

    OdpovedaťOdstrániť
  13. skvelý príspevok...je to strašné prečo musia nevinné zvieratá trpieť...ešte ked sa to všetko dá spraviť úplne lepšie...ved načo je nam pravá kožušina ked môžme mať umelú??budeme mať lepši pocit,že sme tým nikomu neublížili a vyzerá to rovnako;)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ach tu budem asi jediný človek, ktorý sa s týmto nestotožnujem....no čo už každý ma iný názor. A pritom mám zvieratá rada, ale okrem iného veď tie niektoré zvieratá aj jeme. A ta koža sa z nich nedáva dole za živa. Už radšej ani nebudem písať lebo ma ešte ukamenujete..

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Neboj sa nikto ta neukamenuje... :) Ja napr tiez nemam problem aby sa pouzivali kozusiny, ktore su zo zvierat, ktore boli chovane na maso.. ale bohuzial tak to vacsinou nebyva.. uz si jedla lisku ?:) napr taku striebornu ?:)

    OdpovedaťOdstrániť