search in this Website

piatok 26. novembra 2010

Dilema žltých šiat Lanvin for H&M


     Mám svoje dni takže evidentne mám väčšiu chuť hádať sa. :) Pozrime sa teda na zúbok žltým šatám od "Háemka".

     Úvod
      Po týchto šatách som netúžila. Nie je to môj najobľúbenejší kúsok z kolekcie. A ani som si ich neskúšala, lebo viem, že by sa mi nehodili. 



     Jadro
      Zdvihnite ruku tí, ktorí si naozaj myslíte, že Alber Elbaz hlavný návrhár pre svetovú značku Lanvin navrhol pre H&M šaty, ktoré zabudli zašiť. Omylom sú rozstrapkané a že TOTO z nich robí handru a nie kvalitné šaty. Naozaj tu je nejaký bloger/ka, ktorý podľa tohoto posudzuje? Ak áno tak mi je to úprimne ľúto.


     Záver
          V žiadnom prípade netvrdím, že šaty z kolekcie Lanvin loves H&M sú na takej istej úrovni ako samotné kúsky Lanvinu. Ale na druhej strane neposudzujem detail, ktorý bol zámerne spracovaný rozstrapkaním ako niečo nekvalitné a hodné odsúdenia. To, že si oblečieme niečo z tejto kolekcie z nás hviezdu nerobí, robí ju samotné čaro kombinovania a zvolenia odevu na vhodnú príležitosť. A nato netreba zabúdať.


     PS:
        Teší ma, že niektoré svetové celebrity napr. Sophie Ellis Bextor nemajú problém obliecť si na seba aj tak nekvalitne spracované šaty z dieľne HM akými sú práve tieto /rozstrapkaním preslávené/ "Yellow dress" ;)


30 komentárov:

  1. Sophie Ellis Rocks! Ale možno akurát tie jej nie sú rozstrapkané ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. súhlasím, určite to nebol omyl, že to nie je zašité a osobne nechápem čo to všetci tak riešia

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jude sklamem Ťa... :) Po zväčšení fotky vidno, že patria k svojim sestrám rozstrapkaným .. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňa skôr zaujíma tá myšlienka alebo pointa, že prečo pána Elbaza napadlo spraviť tie šaty tak, že vyzerajú rozstrapkane? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Možno aby sa dostali na pretras ... :) Každá reklama je reklama ;) A mimochodom koho napadalo navrhovať roztrhané rifle? ;)to by zas zaujímalo mňa.. hmm

    OdpovedaťOdstrániť
  6. pekný, dobrý blog! :) klikám na follow :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mne sa šaty páčia, ale nepáči sa mi všetko to okolo tejto kolekcie. Ďalej to, že tie šaty vidim na každom blogu, na bloggerkách či celebritách. Stráca to hodnutu podľa mňa...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. předpokládám, že jsi tímto článkem narážela na můj článek...tak abych po x-tý objasnila svůj názor-samozřejmě, že neolemování je naschvál, jen jsem se vyjádřila, že se mi to tak nelíbí. konec tečka.vykřičník! končim tuhle debatu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nicol nie nenarážala som na tvoj článok. Naozaj nie. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Mne sa tam to rozstrapkanie celkom páči- aspoň sú tým zaujímavé, aj keď robí ich to menej elegantné.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Šaty sú krásne, ale bohužiaľ, ja som detailista, a mne by tento ,,detial,, fakt prekážal. Myslím, že keď koniec nie je zašitý, tak sa to budem stále viac a viac párať..

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Me prave dost nastvalo, jak to rozpitvavali v blesku...ze adela jsi vzala saty z "levne konfekce":-DDD, ktere jsou tak nekvalitne vyrobeny:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ale sak vies o co ide extravaganza? Ze keby to bolo na normalnej prehliadke Lanvin, vsetci by sa z toho isli posrat.. ze "waw to vyzera dobre... Celkom fajn novy styl.. a blá blá.." Ale ked uz je to pre HM musi to automaticky znamenat, ze to je lacna, trapna kolekcia.. :) A ano na tu nit si uz nenasli peniaze ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. MonikaCH a kam sa ti to bude parat? Vednad tym je to presite... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Krásné,ale nekvalitní !! Mimochodem,nechceš spřátelit ?? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. A preco su podla teba nekvalitne? :) A neviem ci chcem spriatelit lebo este neviem ci sa mi bude pacit tvoj blog... zatial sa budem anonymne tesit na tvoje prispevky a prajem ti vela stastia ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. ja osobne, ak môžem povedať :) rozstrapkanie týchto, ďalších šiat a aj stúh či mašiel na topánkach pripisujem celkovej koncepcii a štýlu v ktorej sa podľa mňa nesie dámska časť kolekcie - street style s určitými prvkami luxusného štýlu... toť môj názor :)

    Patrik
    http://www.madebyboy.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Patrik uplne si to podla mna vystihol.. ! Do luxusnej kolekcie bol vneseny prvok, ktory z toho urobil nositelnu kolekciu pre bezne smrtelnicky.. :) boze konecne to niekto pochopil.. VDAKA BOHU! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Katka.. you go girl! Súhlasím so všetkým čo si napísala a ja stále NEVERÍM, proste NEVERÍM, že si niekto myslí, že to tak je omylom a odráža to nekvalitu šatov. Kto si niečo také myslí, nemá základné znalosti módneho biznisu. Skúšala som v angličtine googliť "unfinished hem of yellow dress" a potvrdilo sa mi to čím som si bola istá. Že to tak má byť a že to je pre Alber Elbazovu tvorbu charakteristické.. už sa to objavilo v Lanvin predtým.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. .. "šatov", to čo je preboha? Píšem ako mongol! Samozerejme som myslela "šiat" :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Ahaaa, tak nič som nepovedala :).Ale mne by sa to aj tak viac páčilo zašité, ale to je na návrharovi, ako on povie ako to má byť. Ja nekritizujem, že to urobili zle, ja len hovorím, ako by sa to mne páčilo viacej :).

    OdpovedaťOdstrániť
  22. I přesto, že chápu záměr a spíš než kontroverzní roztrhaný okraj bych asi řešila, jak mi šaty sedí jako celek, není to uplně můj cup of tea... Trochu už se mi ty volány a tyly na všech blozích omrzely. To je ale asi osud těhle kolekcí! Na druhou stranu si zase nemyslím, že by bylo odsouzení hodné, nosit "jenom levnou verzi Lanvin"!

    OdpovedaťOdstrániť
  23. áno dalo :) to boli tiez tortičky ako diplomy a kazdy tam mal meno :)

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Ahoj Katka :) bola si na prehliadke? mne je ľúto, že neviem ako vyzeráš, keďže bloguješ inkognito ;)) rada by som ťa spoznala, mohla si sa pristaviť :) bolo skvele, že?

    OdpovedaťOdstrániť
  25. wrr, škoda :) :D ja som ťa veľmi chcela spoznať a keďže si z ba, to máme dosť blízko, tak je to fakt škoda :) a mňa rušiť môžeš stále. :) a moje fotky, čo ja viem, sedela som v piatom rade až, tak nebudú naj, ale je to také že bola som tam.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Žluté šaty se mi kromě těch tylových líbily asi nejvíc a nápad se záměrně nechaným roztřepením mě docela zaujal, dodávalo to těm šatům na zvláštnosti, ačkoli je fakt, že se najdou tací, kteří to považují za odpad

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Jsou pěkné ale prostě nekvalitní/kvalitní ...Nejspíš jsou udelány z nějakých nekvalitmích látek,jelikož se dole trhají,je to celkem rozdil oproti tomu co jinak lanvin vydáva :) ale pouze můj nazor :) .

    OdpovedaťOdstrániť
  28. L. Prepac ale nad tvojim komentarom mi nezostalo nic ine len sa zasmiat ;) viem ze je to tvoj nazor ale evidentne si si necitala ten clanok ;) a pochybujem o tom, ze si vobec niekedy drzala lanvin saty v ruke ;)

    OdpovedaťOdstrániť