search in this Website

nedeľa 24. októbra 2010

Bratislavské módne dni - deň 2.

      Podvečer 2. dňa bola pre novinárov usporiadaná konferencia, kde boli okrem víťazov nových talentov aj hviezdy večera, módny návrhár z rakúska Thang De Hoo a Clark Sabbat z USA.  Ako to už na takýchto udalostiach býva novinári sa mohli prítomných hostí (ale aj poroty či usporiadateľov) pýtať na rôzne otázky a túto príležitosť som si nenechala ujsť ani ja ;) 
     Oboch návrhárov som sa opýtala, čo im bolo pri vytváraní kolekcii inšpiráciou a koľko im trvalo samotné vyhotovenie.  

Clark Sabbat sa nechal inšpirovať módou z ulice, snaží sa vytvárať módu nositeľnú, najmä pre mladých. Medzi jeho stále zákazníčky patrí napr. Rihanna alebo Olivia Palmero. Vyhotoviť kolekciu pre túto príležitosť mu trvalo iba mesiac a snažil sa zachytiť zhon v New Yorku.
Thang De Hoo sa už s prípravou pohral trošku dlhšie. Kolekciu pripravil za pol roka. Inšpiráciu mi bola chladná jeseň, najmä jej tmavé tóny do ktorých sa pokúsil vniesť luxus a noblesu. 

(fotky sú moje, ospravedlnte kvalitu)






Thang De Hoo:












Clark Sabbat:














          Musím uznať, že organizácia bmd ako aj konferencie ma milo prekvapila. Prehliadky začali načas a  ako novinárka som sa dokonca mohla zapojiť do zlosovania o kabelku prestížnej značky Coccinelle, ktorá sa mi však absolútne nepáčila a jej výber na takúto príležitosť mi prišiel nevhodný. 
     Samotní návrhári na mňa  pôsobili veľmi milým a uvoľneným dojmom a z ich modelov by som si veru vedela vybrať. Aj keď ma trošku mrzelo, že obaja majú záľubu v tmavších tónoch farieb a Thang de Hoo mal dokonca doplnené modely pravými kožušinami, iné detaily im vytknúť nemôžem. čo ma mrzí je, že mólo bolo trošku nižšie, a tak sa mi nepodarilo vzhliadnuť ani jedny topánky, ktoré boli od značiek Baldinini a Fiorangelo.

Boli ste sa na túto prehliadku pozrieť aj vy? Ako Vás zaujali zahraniční návrhári? :)
Xoxo, Katka

1 komentár: