search in this Website

nedeľa 24. októbra 2010

Bratislavské módne dni - deň 1.

     V prvom rade by som sa rada poďakovala redakcii La Femme, menovite Ingrid Borčovej za to, že ma pozvala ako novinárku na konferenciu a aj na módnu prehliadku. 
 Ďakujem.

     Ako asi viete Bratislávske módne dni organizuje mesačník La Femme v spolupráci s Agentúrou PROMOTION. Tento rok sa uskutočnili už po piatykrát a ich cieľom je, aby sa z pár  módnych dní stal v Bratislave týždeň módy. Pekná ambícia. :) Uvidíme čo nám prinesú ďalšie roky. Tento ročník mal celkom 3 dni (18.10.-20.10) a treba uznať, že sa celkom bolo na čo pozerať. 

     1. deň bol venovaný novým talentom, ktorí medzi sebou súťažili na tému Bratislava. Prehliadku som nevidela a musím povedať, že z nejednej strany som počula, že to bolo faux paus. Posúďte sami. Ktorý model Vám najviac pripomína Bratislavu?
     Každý z ôsmych súťažiacich poňal tému po svojom a porotu očarovala najmä Zlatica Hujbertová, ktorá sa stala absolútnou víťazkou so svojou kolekciou, ktorá bola inšpirovaná "módou bezdomovcov" (najmä vrstvenie).
     Novým tváram návrhárov na móle pomohli aj známe slovenské osobnosti. Medzi inými napr. Sisa Sklovská, Lucia Senášiová, či Zdenka Predná...

Model víťazky Zlatici Hujbertovej

Model Milana Cehlárika

Model Michaely Balogovej

Modely Kataríny Halasovej

Model Jany Ľuptákovej

Lucia Homoliaková

Model Jany Jurčenkovej

Model Paulíny Polónyovej


     Aj napriek tomu , že kolekcie nových módnych návrhárov miestami namiesto Bratislavy pripomínali Rio de Janeiro, celkový dojem hodnotím pozitívne. Víťazka ma svojim nápadom zaujala a jej poňatie Bratislavy cez módu bezdomovcov ma oslovilo. Len tak ďalej. Zlatici prajem veľa úspechov. Verím, že k naštartovaniu kariéry jej pomôže aj vyhradený priestor v mesačníku La Femme, prostredníctvom ktorého sa bude môcť priblížiť aj širšej verejnosti. 

Ako hodnotíte prvý deň bmd vy?
Xoxo, Katka

9 komentárov:

  1. Nebola som:( Ale ak sa mám vyjadriť k Tvojim fotkám, veľmi sa mi páči prvý model. Inšpirovaná "módou bezdomovcov" - to znie zaujímavo. No výsledok je podľa mňa krásny. Zdenke Prednej to tiež veľmi pristane:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Och bože, jak ja tú Sénašiovú nemusím :o/
    Páči sa mi model Milana Cehlárika a Jany Ľuptákovej.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Perfekté fotky! Ja som sa tam nemala ako dostaviť ale prvé 4 a posledný ma dostali! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krasne je mi velmi luto ze som sa nezucastinila ale aspon z eteraz budu vsade s kadelkovek behat fotky :) mne sa paci ten od Milana Cehlarika. Inak krasa!
    pekna ambicia dufam ze sa sen splni!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ne, ne, neleze mi ta knížka na nervy, jen je to ručně obalováno, nedělal to stroj a je taková pochroumaná. Ale tu knížku mám ráda, je tam mnoho užitečných vět.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. první šaty jsou vážně zajímavé!

    OdpovedaťOdstrániť