search in this Website

nedeľa 23. mája 2010

Wayfarer/ky stále IN

     Ja viem. Okuliare Wayfarer nie sú žiadnou novinkou. Na Slovensku zažili svoj boom minulý rok. vo svete samozrejme už "fičia" také dva, tri. No v skutočnosti sa začali vyrábať už v roku 1952. Ale keďže móda sa vracia tak sa vôbec nie je čomu čudovať. Sú pekné, sú štýlové a tento rok hrajú miliónmi farieb..  A pretože sa blíži leto a nejaké nové slnečné okuliare by sa patrilo si zadovážiť, opäť ma zaujali.




     História RAY BAN Wayfarer sa začala písať, keď ich mala na sebe Audrey Hepburn vo filme Raňajky u Tiffanyho v roku 1961. Aj keď v 70tych rokoch ich sláva možno trošku poklesla na scénu sa dostávajú opäť v 80tych rokoch, kedy zažili svoje skutočné úspechy a stali sa nedeliteľnou súčasťou šatníka mnohých celebrít :) Dnes je ich design farbnejší a rovnako populárny. 

   
     Ja by som ale chcela zamerať Vašu pozornosť na limitovanú kolekciu od Maya Hayuk. Tie totiž dostali mňa. Úplne. Ich cena je140 $. Časť výťažku poputuje na charitu. čo v praxi znamená, že  ich kúpou vlastne neuspokojíte len svoje módne chuťové poháriky, ale prispejete tak aj na dobrú vec. :) Sú v piatich prevedeniach a sú neuveriteľne štýlové a nadčasové. Však posúďte sami.



     Môj druhý typ je kolekcia v spolupráci s grafickým dizajnérom a umelcom Matt W. Moor. Má síce len tri prevedenia, ale stoja za hriech. :) Ja si špúlim pery na tie ružové. Stoja 160$ a kúpiť ich môžete tu : http://www.sunglasshut.com/sgh/pdp.jsp?upcs=805289419822

Toto sú oni. Moje budúce lásky ;)
     No a nakoniec môj tretí typ. :) Nie je síce priamo z tvorby Ray Ban, ale to im neuberá na kráse. Predstavujem Vám tvorbu Alexander Wang, Giles Deacon a Miuccia Prada inšpirované  práve Wayfarer. Na cenu sa radšej nepýtajte. Ja ich dávam do šuplíku nesplnených snov. ;)


     Ak by Vám bolo ľúto minúť toľko peňazí pre nič. Urobte to ako ja. :) Kúpte NE/ Ray Ben Wayfarer/ky  v rovnako krásnych farebných prevedeniach  ;)

Šťastnú ruku pri výbere.
XOXO Katka ;)

5 komentárov:

  1. Tak veľmi ma mrzí, že mi žiadne z nich nesvedčia :-/

    Le Plee@ leplee.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A ja som myslela, ze ked uz svedcia mne tak musia hadam kazdemu.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jajajááááj!!! ani neviem, ktoré by som chcel viac... oki, chcem ich všetky!:D sú krásne, dobrý vkus;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sú na zožratie však? :) vďaka.. ty tiež :) Možno sa raz dožijem a urobíš nejaké botky aj pre mňa. :) Lebo sú waw!

    OdpovedaťOdstrániť